MENIU

Ciolacu, apel către Boloș la începutul ședinței de Guvern: Orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Nu invers!

Ședință de Guvern/ Arhivă foto

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, ministrului de Finanțe Marcel Boloș să iasă și să explice modificările care se vor face în ședința de Guvern la e-Factura, e-Transport și e-TVA, în urma protestelor antreprenorilor și contabililor.

„Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme și combaterea evaziunii fiscale pentru stat. De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Nu invers. Înțeleg că v-ați consultat până la urmă cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate. Vă rog ca, după ședința de guvern, să explicați în detaliu cum ați corectat acest act normativ”, i-a transmis Ciolacu lui Boloș la începutul ședinței de Guvern.

Actul care va corecta aceste probleme vine și cu o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim.

„Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie”, a arătat premierul.