MENIU

Ciolacu, anunț despre creșterea TAXELOR: „Îmi doresc măsuri ca toată lumea să-și plătească impozitele”

Ciolacu, anunț despre creșterea TAXELOR: „Îmi doresc măsuri ca toată lumea să-și plătească impozitele”

Marcel Ciolacu a anunțat de la Bruxelles, după întâlnirea pe care a avut-o cu Ursula von der Leyen, măsurile pe care vrea să le aplice în România în următorii ani. Premierul a explicat că taxele nu vor crește, iar evaziunea fiscală rămâne în continuare o problemă majoră în România și a ajuns la 10 la sută din PIB. Însă va lua măsuri pentru ca toți românii să-și plătească dările către stat și vor fi schimbări în ceea ce privește impozitul pe locuințe. 

„Eu nu cred că vom veni cu măsuri de creșteri de taxe, cum n-am venit nici în 2024, nici în 2025. În jalonul 206, noi discutăm ce e trecut de domnul Cîțu și de domnul Ghinea. Ei au trecut în jalonul 206 să se reducă plafonul la microîntreprinderi. Ei cu mânuța lor au semnat și l-au trimis. Mie mi l-au ascuns.

Da nu vi se pare corect ca să nu plătim toți, unul care are o proprietate de 2 milioane de euro să plătească la fel cu unul care are o proprietate la țară de 5000 de euro sau 10 mii de euro? Există un alt loc în lume unde se plătește la fel ca în România? Nu, în nicio țară europeană.

Da, îmi doresc măsuri ca toată lumea să-și plătească impozitele și taxele cum este corect în orice stat democrat și în orice stat civilizat”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu, despre un tandem președinte - premier cu Ciucă: „Am văzut ce a însemnat un preşedinte care şi-a dorit guvernul său”

Mai multe articole despre:
ciolacu taxe