MENIU

Cinism extrem de la Kremlin! Mesaj halucinant al lui PUTIN pentru Ucraina despre nazism, de 9 mai

Vladimir Putin Foto: Profi Media

Vladimir Putin dă dovadă în continuare de un cinism extrem. Președintele rus a trimis un mesaj halucinant Ucrainei, măcinată de războiul pornit la comanda sa pentru așa-denumita „denazificare”. Acesta vorbește de o datorie „sacră” de a împiedica „renașterea nazismului” în felicitările trimise cu prilejul a celor 77 de ani de la Ziua Victoriei, aniversați la 9 mai. 

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a adresat un mesaj de felicitare pentru Ziua Victoriei de la 9 mai ucrainenilor, în timp ce armata trimisă de el a ucis sute de mii de civili și a alungat peste 5 milioane de civili în războiul început de peste două luni.

„Felicitări conducătorilor și cetățenilor statelor străine cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. Cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic, Vladimir Putin a transmis mesaje de felicitare liderilor și cetățenilor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, precum și popoarelor din Georgia și Ucraina”, se arată în mesajul transmis de președintele rus, publicat pe siteul Kremlinului.

„Astăzi, este datoria noastră comună să prevenim renașterea nazismului, care a adus atât de multă suferință oamenilor din diferite țări”, menționează Vladimir Putin într-un mesaj cinic către Ucraina.

În continuarea mesajului, președintele rus a relatat cum „nazismul a fost zdrobit în trecut”, iar acum „datoria comună” este de „a nu-l lăsa să reînvie și să transmită generațiilor următoare adevărul despre război și tradiția prieteniei fraterne”, potrivit Unian.net.

Într-un mesaj adresat în mod special ucrainenilor și veteranilor Marelui Război Patriotic, Putin spune că „răzbunarea asupra moștenitorilor ideologici ai celor care au fost învinși în Marele Război Patriotic este inadmisibilă”.

Pentru liderii militanților pseudo-republicilor „DNR” și „LNR”, Putin a adăugat, în telegramele de felicitare, că se presupune că astăzi ei, la fel ca strămoșii lor, „luptă umăr la umăr pentru eliberarea țării lor natale de mizeria nazistă”, pentru ca victoria să fie a noastră, ca și în 1945.

„Mesaje de felicitare” ale șefului Kremlinului, pe lângă Ucraina și Donbasul ocupat, au fost transmise în Georgia, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Armenia, Kârgâzstan, Uzbekistan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud.