MENIU

Suspectul nr.1 în atentatul din Sankt Petersburg are 20 de ani și provine din Asia Centrală

Atacatorul
Atentat Sankt Petersburg

Bărbatul considerat suspect de uciderea a 11 persoane la metroul din St. Petersburg are aproximativ 20 de ani și este originar din Asia Centrală, transmite presa rusă. 

Bărbatul considerat suspect de uciderea a 11 persoane la metroul din St. Petersburg are aproximativ 20 de ani și este originar din Asia Centrală.

Suspectul ar fi fost identificat, dar există contradicții în ceea ce privește intențiile sale.

Atacul nu a fost revendicat, iar autoritățile ruse au oferit puține informații despre acesta, investigația fiind încă în desfășurare

Apar primele informații cu privire la originea atentatului de la Sankt Petersburg: un bărbat ar fi lăsat o servietă în vagonul de metrou unde a avut loc explozia şi a urcat în alt vagon.

Un martor la atacul terorist de la Sankt Petersburg ar fi văzut un bărbat care ar fi lăsat o servietă în vagonul de metrou unde a avut loc explozia, înainte de a se muta în alt vagon, relatează Daily Telegraph.

Presa rusă a publicat o primă imagine cu presupusul autor al atacului de la metroul din Sankt Petersburg, potrivit The Telegraph. Bărbatul din imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la intrarea în metrou este îmbrăcat în negru, poartă o căciulă neagră şi are barbă.

„A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon", i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.

Explozia de la Sankt Petersburg a fost un atac terorist, a confirmat Procurorul General al Rusiei, citat de Daily Telgraph. Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

Cel puţin 9 oameni au murit şi alte câteva zeci de persoane au fost rănite în urma unei explozii produse, luni, la metroul din Sankt Petersburg.

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri.

Mai multe articole despre:
atentat Rusia atentat sankt petersburg