CINE s-a aflat în spatele ATROCITĂȚILOR din Bucea? Datele soldaților ruși care au acționat, făcute PUBLICE
Serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat, astăzi, pe pagina lor web, datele personale cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucea, situată în apropierea Kiev-ului, acolo unde a avut loc zilele acestea un adevărat masacru. Vorbim despre peste 300 de cadavre ale civililor, găsite în teritoriile recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse. Bilanțul este unul provizoriu, echipele de intervenție continuând să caute printre dărâmături, în mașini, gropi comune și chiar fântâni, potrivit imaginilor de pe Twitter, care au șocat o lume întreagă. Comunitatea internațională condamnă la unison crimele comise de armata lui Putin și anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei, care neagă faptul că s-ar face vionvată de odioasele crime.
Potrivit serviciilor militare de informații ucrainene, lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a peste 340 de civili în oraşul Bucea, relatează The Kyiv Independent, pe Twitter.
„Toți criminalii de război vor fi judecați și urmăriți penal pentru crime împotriva populației civile a Ucrainei”, afirmă serviciile de informații ucrainene, într-un comunicat.
Imagini groazei, filmate imediat după retragerea trupelor ruse, arată civilii morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate la spate sau îngropaţi în gropi comune.
Ucraina a deschis o investigaţie şi împreună cu statele occidentale acuză Rusia de posibile crime de război, în timp ce Moscova afirmă că este o \"\"înscenare\"\" şi o \"\"provocare din partea Ucrainei\"\" şi neagă că ar fi ucis civili.
Cu un cinism grotesc, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Zaharova a spus într-o declarație de presă că Ucraina ar fi orchestrat masacrul de la Bucea pentru a stopa negocierile de pace.
Absolut halucinant, comitetul rus de investigaţie a anunţat deschiderea unei anchete asupra răspândirii de informaţii false cu privire la crimele de la Bucea.
De celalată parte, secretarul general al ONU Antonio Guterres s-a declarat „profund şocat de imaginile cu civilii ucişi la Bucea” şi a cerut o anchetă independentă, în timp ce Biroul ONU pentru Drepturile Omului a vorbit despre „posibile crime de război”.