MENIU

Cine răspunde pentru moartea lui Flavius. Tânărul fotbalist de 19 a fost găsit mort în râul Olt în timpul unei petreceri

Moartea tragică a tânărului fotbalist de 19 ani, Flavius, găsit fără suflare în râul Olt, a stârnit un val de indignare și suspiciuni cu privire la posibila mușamalizare a cazului. Prietenii și familia sa susțin că vinovat ar fi un alt tânăr de 17 ani, care conducea skijetul în timpul unei petreceri, aruncând vina asupra lui Flavius.

Cum a murit Flavius din Olt, de fapt

În ziua înmormântării lui Flavius, sute de copii și tineri au mărșăluit pe străzile din Slatina, cerând dreptate și transparență în investigație. Prietenii săi afirmă că Flavius nu a fost lăsat să poarte vesta de salvare și că tânărul de 17 ani, care conducea skijetul, era băut și a efectuat manevre periculoase, cauzând tragedia.

„Nu l-au lăsat să poarte vestă. Cel care conducea skijetul era băut, a început să facă tumbe și au căzut de pe skijet. Încearcă să-l scoată pe el vinovat, că el a condus. Toată lumea știe adevărul," a declarat un prieten al lui Flavius, potrivit unui alt site de știri.

Pe fondul acestor acuzații, proprietarul terenului unde a avut loc incidentul, Cătălin Ușurelu, director al Companiei de Apă Olt, a refuzat să facă declarații, invocând desfășurarea anchetei. Gheorghe Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt, a confirmat că s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă," a transmis Gheorghe Claudiu Șerban.

Reguli ignorate care au dus la moartea tânărului

Legislația actuală permite oricărei persoane majore să conducă un skijet, dar impune purtarea obligatorie a vestei de salvare și prinderea șnurului de siguranță. Prietenii lui Flavius susțin că aceste reguli nu au fost respectate și că, din nepăsare, viața tânărului a fost pierdută.

„Vreau să atrag atenția asupra nepăsării oamenilor, asupra faptului că Flavius putea fi salvat. El era atât de săritor și nimeni, nimeni nu a luptat pentru el," a spus prietena lui Flavius, evidențiind durerea și revolta celor apropiați.

Investigația continuă, iar familia cere răspunsuri clare și responsabilitate pentru moartea prematură a lui Flavius, un tânăr cu un viitor promițător în fotbal, curmat tragic și nedrept.