MENIU

Cine nu mănâncă tot din farfurie este amendat. Decizia șoc care îi va transforma pe turiști în gurmanzi de ocazie

Cine nu mănâncă tot din farfurie este amendat.

Cine nu termină tot din farfurie este amendat! Așa vor fi sancționați turiștii de la hotelurile All-inclusive care pleacă la mese cu tăvile pline de mâncare și lasă multe resturi.

În China, măsura respectivă este deja prevăzută în lege. Aceasta se referă la obiceiul lacom al turiștilor de a-și umple farfuria cu prea multă mâncare pe care nu o pot termina.

În Marea Britanie, patronul unui local a impus o taxă de trei lire sterline, care are un rol educativ pentru clienții lacomi. 

Decizia a fost luată pentru mai multe localuri din Europa pentru a combate risipa alimentară. 

România se confruntă cu o realitate alarmantă în ceea ce privește risipa alimentară, fiind pe primul loc în Europa în privința cantităților de mâncare aruncate.

Cu aproximativ 6.000 de tone de alimente irosite zilnic, aceasta se traduce prin peste 2,5 milioane de tone anual. Statisticile indică faptul că fiecare român contribuie, în medie, cu echivalentul unei mese complete la gunoi în fiecare zi.

Ceaușescu culturist, videoclipul care face furori pe internet. Mușchii „virtuali” ai fostului dictator au deschis discuții aprinse