MENIU

Cine este "milionarul sărac" din Ministerul Culturii. Duce o VIAŢĂ DE LUX, deşi are un venit mic

Coincidență între numerele de înmatriculare ale mașinilor pe care le conduce și numele firmelor care au primit avize de la director

Directorul din Ministerul Culturii care decide ce case monument pot fi demolate în Capitală sau ce se poate construi în zone protejate duce o viață de lux, deși are un venit modest.

Directorul conduce mașini aparținând unor firme ai căror asociați au beneficiat de avize de construire, spun jurnaliştii de la EVZ.ro.

Șeful Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național al Municipiului București - Marius Damian, cel în pixul căruia stă decizia de demolare a caselor din zonele protejate și de construire sau amenajarea imobilelor monument, ar putea oferi o adevărată lecție despre cum să trăiești pe picior mare cu venituri modeste.

Deși în declarația de avere a menționat că are venituri  în valoare de 24.270 de lei pe an, în calitate de șef al Monumentelor din Capitală, și mai câștigă 23.300  de lei prin intermediul PFA-ului pe catre îl deține, acesta i-a împrumutat 50.000 de euro unui anume Mateescu Adrian Călin și are trei credite: două în lei, în valoare totală de 97.311, și unul în euro - în valoare de 54.676.

Mai mult, soția lui nu are niciun venit, potrivit documentului citat, și au în întreținere un minor. Ce-i drept, acesta a postat pe internet, în 2008, că vinde o vilă situată în zona  Gării de Nord. Potrivit anunțului, imobilul se vindea cu un milion de euro, iar la datele de contact este trecut numele lui și numărul său de telefon. Cert este că imobilul nu apare în prezent în declarația de avere, ceea ce înseamnă că fie l-a vândut, fie Damian a fost intermediarul vânzării.

Directorul a fost întrebat de jurnalişti de ce nu se regăsește suma de bani în declarație, în caz că imobilul era proprietate personală și a fost vândut, sau care a fost comisionul obținut- în cazul în care a fost intermediarul tranzacției. Însă, acesta nu a oferit niciun răspuns. Nici în legătură cu mașinile pe care le conduce și care nu apar în declarația de avere nu a oferit niciun detaliu.

Șeful Monumentelor din Capitală conduce numai limuzine scumpe. În declarația de avere figurează un Mercedes SLK și un Audi 3, iar pe străzi poate fi văzut și cu alte mașini de lux. De exemplu, acesta conduce, din când în când, un Volkswagen Touareg care nu este trecut în declarația de avere și care valorează aproximativ 30.000 de euro.

Potrivit legii ANI, și dacă era împrumutat de la cineva, autoturismul trebuia trecut în declarația de avere. Motivul: o eventuală închiriere a unei astfel de mașini poate depăși plafonul de 200 de euro. Mai multe despre "milionarul sărac" aici.

 

Mai multe articole despre:
null