MENIU

Cine este mama Cristinei Țopescu. Unde trăiește de când a fugit în străinătate

Cristina Țopescu și mama sa, Rodica, stabilită în Germania

Cristina Țopescu este fiica regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu și a Rodicăi Țopescu. Cei doi au fost căsătoriți doar 11 ani, mama Cristinei Țopescu a ales să plece din România, încă din timpul regimului Ceaușescu.

 

Despre mama Cristinei Țopescu nu se știu foarte multe lucruri. Rodica Țopescu a fugit din țară în timpul regimului Ceaușescu și trăiește de peste 30 de ani în străinătate. La început s-a stabilit în Germania, iar de câțiva ani locuiește în Suedia. 

Chiar dacă nu petreceau foarte mult timp împreună, Cristina Țopescu și mama ei vorbeau foarte des. Cristina Țopescu mergea în vizită la mama ei, stabilită de peste 30 de ani în străinătate. 

Rodica Țopescu a fost căsătorită cu Cristian Țopescu timp de 11 ani.

Cristian și Rodica Țopescu s-au căsătorit pe când acesta avea doar 22 de ani. Căsnicia lor a durat 11 ani, până în 1970, iar din rodul iubirii lor s-a născut cunoscuta prezentatoare de televiziune. Cristina a fost primul copil al legendarului comentator sportiv. 

Fuga din România a Rodicăi Țopescu i-a creat mari probleme înainte de 1989 lui Cristian Țopescu. Din cauza „dosarului”, Cristian Țopescu nu mai avea voie să părăsească România. 

Sunt amintiri frumoase. Fiecare căsnicie s-a bucurat de apariția unui copil (ambii sunt acum oameni realizați și stimați în societate), iar despărțirile au fost pașnice. Eu am rămas în relații foarte bune cu fostele mele soții, mamele primilor doi copii ai mei. Divorțurile din actualitate sunt o nebunie, mai ales când la mijloc sunt copii”, declara Cristian Țopescu într-un interviu acordat revistei Tango, în noiembrie 2012.

Cristian Țopescu s-a stins din viață în urmă cu aproape doi ani, la 81 de ani, pe 16 mai 2018. Era căsătorit de peste 20 de ani cu realizatoarea TV Christel Ungar, cu care a avut un băiat: Sebastian-Felix Pe lângă primul său copil, Cristina, mai avea încă un băiat, Cristi, dintr-un al doilea mariaj.

În urmă cu un an, Cristina Țopescu a postat o imagine cu mama ei, exact în ziua de Crăciun, 25 decembrie 2018: „La mămica mea dragă, de Crăciun, amândouă cu gândul la tatăl meu. Știu că e și el cu mine”.

Rodica Țopescu, mama Cristinei Țopescu. Sursa Foto: https://www.facebook.com/speri.speri

Jurnalista Cristina Ţopescu a fost găsită duminică decedată în locuinţa sa din Otopeni. Ea avea 59 de ani.
Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casa ei din Otopeni, fără urme de violență, conform primelor informații. Doi câini au fost găsiți, de asemenea, morți în casa jurnalistei. Potrivit primelor informații neoficiale, Cristina Țopescu ar fi urmat în urma unui infarct.

SURSE: Cauza decesului. De ce a murit Cristina Țopescu

Una din ultimele sale apariţii publice a fost într-o zi istorică, în 22 decembrie anul trecut, strâns legată de începutul carierei sale și de al Revoluției române la București. În urmă cu 30 de ani, Cristina Țopescu ieșea din închisoare pe stradă alături de tinerii din acele zile. Pe 22 decembrie 2019, Cristina Ţopescu a vorbit despre eroii martiri ai Revoluţiei.

Cristina Țopescu a murit. Ultimele sale cuvinte: „Eroii noștri sunt îngerii acestei nații!” VIDEO

Una din cele mai grele perioade prin care a trecut a fost în 1989, când a fost aruncată în închisoare pentru că încercat să fugă din țară. Asta într-o perioadă dificilă, în care tatăl său, comentatorul sportiv Cristian Țopescu, căzuse în dizgrația fostului regim, fiind deja suspendat de șase ani.

Cristina Țopescu a murit. Una din cele mai traumatizante experiențe prin care a trecut