MENIU

Cine este extremistul care plănuia detonarea unui dispozitiv exploziv de 1 Decembrie

Cine este extremistul care plănuia detonarea unui dispozitiv exploziv de 1 Decembrie

Beke Istvan Attila este preşedintele filialei din Târgu Secuiesc a ”Mişcării de Tineret 64 de Comitate”, spune liderul UDMR, Kelemen Hunor, care condamnă ”intenţia actului de violenţă ce urma să fie pus în practică” de acesta, precizând că Uniunea se delimitează ferm de manifestările extremiste.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, marţi, doar convieţuirea paşnică, respectul reciproc şi toleranţa pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate şi spre un viitor construit temeinic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”UDMR condamnă intenţia actului de violenţă care, conform informaţiilor apărute în presă, urma să fie pus în practică de către preşedintele filialei din Târgu Secuiesc a «Mişcării de Tineret 64 de Comitate» pe 1 Decembrie, sub forma unui atentat. UDMR condamnă actele de violenţă de orice natură şi se delimitează ferm de manifestările extremiste, surse ale relaţiilor tensionate dintre comunităţi. Considerăm că doar convieţuirea paşnică, respectul reciproc şi toleranţa pot călăuzi România pe calea ei spre prosperitate şi spre un viitor construit temeinic de comunităţile care o alcătuiesc”, a arătat, în comunicat, Kelemen Hunor.

El a subliniat că UDMR consideră instrumentele democraţiei parlamentare şi cele ale dialogului politic drept singurele instrumente legitime.

Liderul Uniunii şi-a manifestat, totodată, speranţa că demersurile autorităţilor competente vor fi corecte în ceea ce priveşte investigarea acestui caz şi i-a îndemnat pe actorii vieţii publice ”la o abordare calmă şi responsabilă a problemei în cauză”.

"Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - HVIM) este o grupare ungară de extremă-dreapta care militează pentru unificarea comunităţilor maghiare din afara Ungariei şi pentru revizuirea Tratatului Trianon, din anul 1920. Titulatura organizaţiei radicale se referă la Ungaria Mare, care avea 64 de districte.

Mai multe articole despre:
UDMR atentat 1 decembrie Covasna