MENIU

Cine este consilierul care îl va însoţi pe Macron în România: Vorbeşte fluent limba română

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron va ajunge astăzi la Bucureşti, însoţit de fostul ambasador al Franței la București, Philippe Étienne. Acesta este în prezent consilierul pe probleme diplomatice al lui Macron. Andrei Ţărnea, expert în relaţii internaţionale, este de părere că "multă lume se aşteaptă să găsim un prieten" în persoana lui Philippe Étienne. 

Fostul ambasador al Franței la București, Philippe Étienne, director de cabinet al fostului șef al diplomației franceze, este consilierul pe probleme diplomatice al noului președinte Emmanuel Macron. Diplomatul îl va însoţi pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron în vizita sa în România. 

Andrei Ţărnea, expert în relaţii internaţionale, spune că Philippe Étienne a avut o carieră spectaculoasă şi "este un reprezentant de vârf al acestei elite al administraţiei profesioniste franceze". 

"Partea română găseşte în Philippe Étienne un vorbitor fluent de română, un foarte bun cunoscător al regimului, nu doar al României, şi în care multă lume se aşteaptă să găsim un prieten, ceea ce este fără discuţie adevărat. Pe întreg parcursul carierei sale, şi după ce a fost ambasador la Bucureşti, Philippe Étienne a indicat această afinitate pentru România. Dar această serie de vizite care a început în Austria sunt eminamente politice", a comentat Andrei Ţărnea la REALITATEA TV.

"Cruciada" lui Emmanuel Macron în Estul Europei

Mizele vizitei lui Macron la București: muncitorii detașați, armament francez pentru România

Expert relaţii internaţionale: De ce vine preşedintele Franţei Emmanuel Macron în România