MENIU

Cine este bărbatul care și-a riscat viața pentru a salva un câine în pericol de a fi luat de ape, în Galați: „S-a aruncat în apă până la gât”

Imagini emoționate, într-o localitate grav afectată de inundații din județul Galați: un jandarm și-a riscat viața și s-a băgat în apă până la gât pentru a salva un cățeluș. 

Bietul animal se refugiase într-un loc unde apa era foarte adâncă, iar salvarea lui părea imposibilă. 

Jandarmul s-a legat de o sfoară și, ajutat de alți trei prieteni, a reușit să ajungă la acel cățel. Martorii au surprins în imagini curajul acestuia.

La început indentitatea acestuia nu era cunoscută, dar imaginile au deveit virale.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Jandarmi Galați au anunțat că bărbatul care s-a aruncat în apă pentru a salva acel cățel este jandarmul Marian Ene. 

BILANȚ sumbru: 6 persoane au MURIT în urma inundațiilor devastatoare! Sute de bătrâni rămași fără case! Comunități distruse

Plutonierul adjutant Marian Ene se afla la părinți, în localitatea Slobozia Conachi, când a fost surprins de ploaia torențială. Nu a stat pe gânduri și alături de un coleg de la poliție, aflat și el în timpul liber, au trecut la salvarea de persoane și a animalelor.

„Mulțumim pentru distribuirea imaginii impresionante cu bărbatul care a sărit în apă pentru a salva un câine în zona inundațiilor din localitatea Pechea, Județul Galați. OMUL pe care-l căutați este plutonierul adjutant Ene Marian din cadrul Jandarmeriei Galați. La fel ca Marian, sunt toți ceilalți pompieri și polițiști care, pe tot parcursul zilei de ieri, au ajutat oamenii din zonă. Rămânem la datorie”, a transmis Inspectoratul pentru Jandarmi Galați. 

A găsit o sacoșă în care se afla pensia unei batrâne

Este același jandarm, care în urmă cu câteva zile a găsit într-o stație de autobuz de lângă piață o geantă și o sacoșă. Acesta a deschis geanta, iar în ea se afla un portofel în care se afla cartea de identitate a proprietarului și mai mulți bani. 

„A mers imediat la adresa de domiciliu a posesoarei, în speranța că o va găsi acasă și așa a fost. Doamna care își uitase geanta și sacoșa în statia de autobuz era acasă, neliniștită și nu știa încotro să o apuce pentru a-și recupera banii, actele și bunurile. Bucuroasă de faptul că i-au fost găsite lucrurile pierdute, femeia i-a spus jandarmului că tocmai primise pensia, scosese o sumă de bani și își cumpărase haine pentru a se interna în spital”, a precizat Jandarmeria Galați.