MENIU

Cine era Darius Dadoo, designerul floral care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, la Băneasa

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi designeri florari din România şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie, în acest weekend. Darius Dadoo, cum îi spuneau prietenii, avea 26 de ani, era pasionat de flori încă din copilărie şi pusese bazele unei afaceri de succes. 

Darius s-a născut la Sibiu. La numai 12 ani, avea o colecţie de cactuşi şi alte plante de ghiveci. La scurt timp, lucra deja în grădina şi serele unei florării.

Tot la Sibiu, în 2008, Darius Dadoo, aşa cum îl alintau prietenii, şi-a pornit propria afacere, născută din pasiunea sa pentru flori. Care era atu-ul său? Îşi întâmpina clienţii mereu cu zâmbetul pe buze, era tot timpul optimist şi pregătit să ofere bucurie şi încântare prin intermediul creaţiilor sale. Era atât de pasionat de ceea ce făcea încât a ajuns să lucreze şi 14 ore pe zi.

Pasiunea şi talentul, dublate de inspiraţia călătoriilor, a cărţilor de specialitate, a oamenilor întâlniţi şi, nu în ultimul rând, a muzicii şi modei, erau reflectate în creaţiile florale romantice, simple dar originale.

Darius a decis, apoi, să îşi reloce activitatea în Bucureşti. Acest lucru a reprezentat o mişcare de succes. Un buget important a alocat designerul pentru a face cunoscut noul concept care îşi făcea loc în cel mai mare oraş al ţării. Deşi criza economică pătrunsese în toate domeniile, Darius a reuşit să semneze contracte de exclusivitate cu mai mulţi parteneri importanţi din Capitală.

Efoturile sale nu au rămas nerecompensate. În 2011, la doar 22 de ani, Darius Dadoo a fost desemnat cel mai bun designer florar din România. Le spunea prietenilor că iubeşte florile, dar şi oamenii.

Acum, ei au lansat o provocare: toţi cei care l-au iubit pe Darius sunt rugaţi ca, până la înmormântare, să lase în memoria lui, într-un loc public, un buchet cu flori albe de care să se bucure primul om care-l va găsi. Iar pentru prietenii, partenerii, clienţii şi toţi cei care l-au cunoscut, Darius va rămâne întotdeauna "magicianul florilor".

 

Mai multe articole despre:
dadoo designer floral