MENIU

Cinci tone de produse din lapte, confiscate de la un producător din Arad. Ce nereguli au fost găsite

Autorităţile sanitar-veterinare din Arad au confiscat şi vor distruge aproximativ cinci tone de produse din lapte, în special caşcaval şi brânzeturi, de la un procesator local care nu a putut prezenta dovezi privind efectuarea analizelor de calitate pentru laptele folosit.

Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud, a declarat, marţi, pentru News.ro, că în urma unui control făcut luni după-amiază, la o societate comercială procesatoare de lapte, au fost depistate produse din "lapte neconform”.

Agud a precizat că reprezentanţii procesatorului nu au putut prezenta acte privind realizarea analizelor de calitate pentru laptele procesat.

"S-a dispus sechestrarea unei cantităţi de aproximativ 5.000 de kilograme de produse finite, în special brânză şi caşcaval”, a declarat sursa citată.

Aceste produse nu vor mai fi puse pe piaţă, urmând să fie distruse într-o unitate specializată.

Conform verificărilor efectuate de către inspectorii DSVSA Arad, în lanţul comercial nu au ajuns produse din lotul depistat cu probleme.

Autorităţile arădene anunţă că vor continua verificările la procesatori de lapte din judeţ, pentru a se constata în ce măsură aceştia respectă obligativitatea testării laptelui.