MENIU

Cinci motive pentru a mânca frunze de păpădie, dacă ții la sănătatea ta

Papadia este una dintre cele mai bogate plante medicinale in compusi cu valoare terapeutica pentru sanatatea umana, astfel ca in ultimii ani, studiile medicale pe papadie facute in universitati prestigioase au dovedit cateva dintre puternicele efecte binefacatoare ale acestei plante asupra organismului uman.

1.Sub forma de ceai, papadia ajuta la pierderea in greutate
Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slabit, ceaiul de papadie este la indemana, ieftin si usor de folosit in curele de slabire, mai ales primavara cand papadiile se gasesc din belsug, avand un puternic efect diuretic si detoxifiant.

Ceaiul de papadie pentru slabit se gaseste si in comert, la plafar sau se prepara acasa in felul urmator: intr-un litru de apa se pun la fiert, vreme de 10 minute, 25 g frunze uscate sau radacina de papadie.

Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera ibricul cu o farfurie si se lasa acoperit timp de 15 minute. La final, se strecoara ceaiul si se bea neindulcit.


2.Frunzele de papadie sunt bogate in calciu
Frunzele de papadie au un continut semnificativ de calciu. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu, mai mult decat se afla in frunzele de nap. Adauga 2, 3 cesti de frunze de papadie la un smoothie preparat din fructe bogate in calciu (precum portocalele, kiwi, smochine sau papaia) si vei obtine un smoothie verde continand mai mult calciu decat orice alt produs lactat.


3. Frunzele de papadie sunt o sursa excelenta de fier
La fel ca frunzele proaspete de patrunjel, frunzele de papadie contin o cantitate mare de fier. O ceasca de ceai de papadie contine 1,7 miligrame de fier.

4. Ceaiul de papadie au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene
Nutrientii prezenti in cantitati mari in frunzele de papadie pot contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului, a cataractei, a sclerozei multiple, a degenerescentei maculare cauzate de imbatranire si la reducerea aparitiei atacului cerebral. Papadia are ca beneficii si proprietati antiinflamatoare, avand efect benefic si asupra bolnavilor de astm si alte boli inflamatorii.

5. Papadia este un izvor de multivitamine
In afara de vitamina A ca betacaroten (186 din DZA) si vitamina C – 21% din DZA, fiecare ceasca de frunze de papadie taiate constituie si o sursa excelenta de vitamina B1 (9% din doza zilnica recomandata), B2 (11% din DZA), B6 (11% din DZA), vitamina A (13% din DZA) si in special de vitamina K (357% DZA). (sursa: frunza-verde.ro)

Mai multe articole despre:
fier cancer ceai salată frunze păpădie