MENIU

Cinci greşeli pe care le fac oamenii sănătoşi

<p>Cinci greşeli pe care le fac oamenii sănătoşi</p>

Eşti conştient că un stil de viaţă dezordonat şi o dietă nesănătoase sunt asemenea unor bombe cu ceas, care pot oricând să-ţi distrugă viaţă. Ştiai, însă, şi de aceste greşeli pe care le fac şi oamenii cei mai sănătoşi?

Aerisirea hainelor spălate

Greşeală: Hainele şi prosoapetele umede le pui la uscat în interiorul casei.

Poate că lenjeria pare curată însă poluează aerul susţine un studiu realizat de către Mackintosh Environmental Architecture Research Unit at the Glasgow School of Art. Rufele nespălate pot creşte umiditatea, generându-se, astfel, un mediu alergenic în care aerul şi sporii de mucegai se pot dezvoltă depăşindu-se limitele de siguranţă cu până la 300%. Aproximativ în 25% din casele în care lenjeria se usucă în interior s-a găsit Aspergillus fumigatus, o ciupercă ce cauzează infecţii la plămâni în cazul persoanelor cu sisteme imunitare slabe.
Ce să faci: Cei care, din motive de protejare a mediului, nu doresc să folosească un uscător însă nu-şi lasă rufele în afară la zvântat, cercetătorii le recomandă să ţină hainele umede într-un spaţiu care, în mod ideal, are o sursă independenţa de căldură şi ventilaţie. (Când rufele sunt puse la uscat în baie deschide geamul şi închide uşa).

Se spală pe dinţi imediat după masă

Greşeală: Te speli pe dinţi imediat după ce ai mâncat ori băut.

După ce ai băut o cafea sau un suc de portocale, să spunem, acizii îţi invadează gură. Dacă îţi periezi dintîi înainte că salivă să neutralizeze pH-ul nu faci decât să le oferi posibilitatea acizilor să atace smalţul slăbit – ceea ce accelerează eroziunea. Un studiu din 2004 a descoperit că atunci când oamenii se spală pe dinţi în primele 20 de minute după ce au înghiţit ceva acid pierd mai multă dentină comparativ cu cei care îşi perieaza dintîi mai târziu.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.