MENIU

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE ale bilanțului de coronavirus: Brazilia devine a doua țară care trece de pragul psihologic de 100.000 de morți

covid 19 global

Statul sud-american a depășit 100.000 de victime SARS-CoV-2, fiind a doua națiune care trece de acest reper negativ, după Statele Unite. Brazilia se luptă din greu cu virusul, care a atins aceste cote alarmante în mai puțin de șase luni. De altfel, numărul total de infectări la nivel mondial a trecut de 20 de milioane, dintre care s-au vindecataproape 13 milioane, conform Worldometer.

În Brazilia s-au infectat de la debutul epidemiei puțin peste 3 milioane de cetățeni, la o populație de 212 milioane de locuitori. Statele Unite au depășit 5 milioane de infectări, în timp ce India și Rusia însumează puțin peste 3 milioane de îmbolnăviri de la începutul luptei cu virusul. 

În plus, cele mai multe teste au fost efectuate până acum de China (aproximativ 90 de milioane), Statele Unite (puțin peste 65 de milioane) și Rusia (aproximativ 30 de milioane), conform Worldometer.

Din păcate, până acum, 736,044 de oameni au pierdut deja lupta cu virusul CoVID-19.

Mai multe articole despre:
bilant epidemie covid