MENIU

Cifre alarmante: Peste 84% din decesele de COVID-19, la nevaccinați. JUMĂTATE dintre bolnavi erau vaccinați - Document

Aproape 85 la sută din decesele cauzate de COVID-19 au fost raportate în caziul unor persoane nevaccinate, este conclluzia ultimului raport săptămânal al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). În același timp, dintre cei care s-au infectat, jumătate erau deja vaccinați, însă nu aveau încă o protecție asigurată.

În săptămâna 14 – 20 martie, 84,2% din decesele înregistrate ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 au fost la persoane nevaccinate.

Potrivit raportului INSP, în aceeaşi săptămână, 42.5% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, 55% din cazuri înregistrate în București, Cluj, Timiș, Ilfov si Brașov, iar 33% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Vaslui, Constanța, Prahova si Bihor.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,6% din decese au fost înregistrate la bărbaţi.

Conform INSP, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.