MENIU

Ciclonul Boris a facut dezastru in Europa: 16 morți și zeci de dispăruți în apele învolburate. Imagini apocaliptice

Ciclonul Boris a facut dezastru in Europa: 16 morți și zeci de dispăruți în apele învolburate / Captură video

Ciclonul Boris a făcut prăpăd în Europa Centrală și de Est. Sunt 16 morți și zeci de persoane dispărute în apele învolburate, potrivit ultimului bilanț. Mii de oameni sunt evacuați din calea puhoaielor cu bărci gonflabile și elicoptere de salvare. Apa a rupt baraje, a inundat străzi și a distrus zeci de mii de locuințe. Forțele de ordine sunt în alertă și îi sfătuiesc pe cetățeni să își păstreze calmul. 

Cinci oameni au murit înecați în Polonia în urma inundațiilor catastrofale, potrivit celui mai recent bilanț. Ultima victimă este un medic chirurg care se îndrepta spre casă când a fost surprins de o viitură puternică. Potrivit jurnaliștilor, spitalul la care lucra bărbatul a fost evacuat, iar pacienții au fost salvați cu pluta.

Hidrologii, depășiți de Ciclonul Boris: „Ploaia a fost atât de intensă, încât hărţile precipitaţiilor au rămas fără culori”

Și în Austria au fost pierderi de vieți omenești în urma inundațiilor istorice. Printre victime se află și un pompier care a fost surprins de furia apelor în timpul intervenției. Mai multe persoane sunt date dispărute în urma inundațiilor istorice. Oamenii au fost nevoiți să își părăsească locuințele de teama puhoaielor.

Șefa ANM, un nou avertisment pentru oamenii din zonele inundate. Miercuri va fi o pauză, dar joi va ploua din nou în mare parte din Moldova

Natura s-a dezlănțuit și în Cehia. Forțele de ordine intervin cu elicoptere de salvare după ce mai mulți oameni au fost luați de ape chiar din case. Furtuna devastatoare a luat pe sus acoperișuri și garduri, iar oamenii s-au adăpostit pe unde au putut. 

Mai multe articole despre:
boris ciclonul boris europa bilant ciclon boris