MENIU

Chirurgul vedetelor, fiul unei românce celebre, căutat pentru malpraxis în Italia: Femeile au rămas mutilate

Antonio Francesco Franco, cunoscut ca Dr. Aesthetic Franco, a devenit faimos datorită popularității sale pe Instagram, unde își promova serviciile de chirurgie estetică. Acest tânăr medic de 30 de ani, originar din România și format în medicină în țara natală, a fost apreciat inițial pentru abilitățile sale chirurgicale. Totuși, cariera sa strălucitoare s-a transformat într-un coșmar după ce au apărut multiple plângeri de malpraxis.

Franco este căutat de oamenii legii

Franco, care a activat în Italia în regiunile Campania și Puglia între 2019 și martie 2024, este fiul Paulei Mitrache, o româncă cunoscută în Italia sub numele de Haiducii, renumită pentru cover-ul piesei „Dragostea din tei” a trupei O-Zone. Cu toate acestea, reputația sa profesională a fost grav afectată de acuzațiile de malpraxis. Peste 70 de femei l-au denunțat pentru rezultate dezastruoase ale operațiilor estetice, care le-au lăsat mutilate fizic și emoțional.

În prezent, Franco este căutat de autoritățile italiene, fiind urmărit de trei procuraturi (Brindisi, Caserta și Bari) pentru acuzații de fraudă și vătămare neglijentă agravată. Anchetele au fost inițiate de ziarul online Quinto Potere și au fost detaliate de programele Mediaset Le Iene și Carta Bianca. Corriere della Sera a raportat că medicul legist Pasquale Bacco investighează și el cazurile de malpraxis legate de Franco. Bacco a documentat cazuri severe de malpraxis, inclusiv liposucții eșuate, cicatrici urâte și infecții grave. Unele paciente, inclusiv o tânără care riscă să nu poată avea copii, au suferit daune interne severe, dincolo de efectele estetice.

Daniela este una dintre femeile mutilate de medicul estetician

Una dintre victime, Daniela Sciarra, o femeie de 48 de ani, povestește despre experiența traumatică avută cu Franco. Daniela, care a decis să recurgă la o procedură estetică pentru a corecta cicatricile post-cezariană, a fost supusă unei operații dureroase care a durat mult mai mult decât era planificat. Durerea intensă resimțită de Daniela a fost ignorată de Franco, care, în timpul operației, a spus unui medic anestezist să o trimită în Maldive, subliniind nivelul de dispreț față de pacientă.

Dezvăluirile despre malpraxisul lui Franco au fost amplificate de declarațiile altor victime, care au avut dificultăți în a denunța imediat din cauza unui presupus consimțământ în cunoștință de cauză pe care Franco l-a solicitat pacienților să semneze, document care includea o clauză penală severă. Daniela a continuat să lupte, reușind să convingă multe alte femei să depună plângeri împotriva medicului.

În prezent, Franco și-a șters toate conturile de pe rețelele sociale și a fugit, se pare, în Dubai. Ultima sa apariție publică a fost într-un videoclip pe YouTube în care își declară nevinovăția și se plânge de presiunea mediatică, menționând că soția sa a pierdut recent o sarcină din cauza stresului, dar fără a aduce dovezi legate de acuzațiile care i se aduc. De asemenea, Franco a afirmat că nu deține niciun bun în Italia care să fie folosit pentru plata eventualelor daune.