MENIU

Chiriile au explodat în Capitală! Prețurile au crescut cu 14% într-un an

Chiriile au explodat în Capitală! Prețurile au crescut cu 14% într-un an

Pe lângă mâncare și facturi scumpe plătim considerabil mai mult și pentru chirie. Statul într-o casă cu chirie a devenit un lux în România, nu o nevoie. Doar pentru un apartament cu 3 camere în nordul Capitalei plătim și peste 700€. Asta pentru că într-un singur an prețurile au crescut cu 14%, arată cele mai recente date.

Chiriile s-au scumpit într-un ritm accelerat. În doar un an de zile, prețul a crescut cu peste 14%.

Bineînțeles, prețul ține și de zonă și de sector, pentru că sectorul 6, de exemplu, a devenit cel mai ieftin sector din Capitală, cu un preț mediu de 400 de euro, devansând astfel sectorul 4, care în urmă cu câteva luni de zile era cel mai ieftin sector din Capitală.

Așadar, românii care vor să locuiescă cu chirie în sectorul 1 al Capitalei, trebuie să știe că vor plăti cu 58% mai mult față de românii care locuiesc cu chirie în sectorul 6. Și asta pentru că în sectorul 1, doar un apartament cu 3 camere costă și peste 700 de euro lunar. Și nu este o situație izolată în Capitală, ci în toată țara, mai ales în orașele Cluj-Napoca, Brașov și Iași.

Și acolo chiriile sunt mult mai scumpe, iar la aceste cheltuieli se mai adaugă și costurile cu întreținerea și mâncarea, iar aceste cheltuieli depășesc practic veniturile lunare ale oamenilor de rând.

Decizie RADICALĂ la Ministerul Turismului: ce se întâmplă cu persoanele care închiriază camere „la negru”

Mai multe articole despre:
chirii capitala