MENIU

Chinezii testează un vaccin anti-Covid-19 ce pare să fie eficient pentru copii

Foto arhivă Inquam

Niciun vaccin care se găsește în prezent pe piață nu este recomandat celor sub 18 ani. Însă, totul pare să se schimbe. Chinezii de la Sinovac Biotech au testat clinic un vaccin ce a primit răspunsuri pozitive pentru grupa de vârstă 3-17 ani. 

Datele unor teste clinice de etapă iniţială şi intermediară care au implicat 500 de participanţi au comparat doze medii şi mici de vaccin cu un placebo. Majoritatea reacţiilor adverse au fost uşoare, a declarat Zeng Gang, cercetător al companiei, la o conferinţă ştiinţifică la Beijing.

Zeng Gang a spus că nivelurile de anticorpi atinse ca urmare a administrării vaccinului CoronaVac de la Sinovac au fost mai mari decât cele ale adulţilor care au fost supuşi studiilor clinice referitoare la vaccin.

Eficacitatea CoronaVac la adulţi a fost mai scăzută în comparaţie cu datele obţinute din studiile clinice desfăşurate asupra altor vaccinuri existente.

Compania testează şi un al treilea tip de injecţie pentru adulţi în cadrul unui studiu clinic efectuat în China, participanţilor la acest studiu oferindu-li-se o a treia doză la aproximativ opt luni după a doua doză.

Datele preliminare ale studiului cu privire la copii nu au fost încă publicate.

Mai multe articole despre:
vaccin copii vaccin covid covid copii