MENIU

Chinezii dau lovitura cu cea mai tare cameră de pe un telefon. Ce secret ascunde?

Producătorii de telefoane încearcă mereu să creeze modele cât mai impunătoare. Marginile subțiri au devenit norma, iar acum vor să mai vină cu o inovație: o cameră sub ecran. Ecranul decupat al iPhone X a fost introdus nu ca o alegere stilistică, ci ca o necesitate. Chinezii cred că pot rezolva problema. 

Cu iPhone X, Apple nu avea cum să scape de camera frontală, atât de iubită pentru selfie-uri, și nici nu a putut să o ascundă în ecran. Așa a fost creat ecranul crestat care a fost folosit de toți producătorii.

Aurmat ecranul crestat mai puțin, în formă de picătură. Mai departe am văzut ecranul perforat, iar alții au venit cu camerele de tip pop-up sau rotative ca să obțină un smartphone cu un raport ecran/corp cât mai mare. Chinezii de la Oppo aduc cea mai tare tehnologie pe smartphone-uri: să ascundă camera frontală în ecran.

Ce au făcut special chinezii pentru noul telefon

Chinezii demonstrează acum cum funcționează această camera. „Pentru cei care caută o experiență cu un ecran fără decupaj – pregătiți-vă să fiți uimți. Prima imagine cu o cameră de tip selfie încorporată în display", a spus compania despre ce-a creat.

Camera frontală este invizibilă și îți dai seama că este acolo doar după ce o persoană acoperă senzorul foto cu degetul. Totuși, această tehnologie este încă la început și s-ar putea să nu vedem un telefon pe piață anul acesta cu o asemenea cameră de selfie.

Teama e că ar putea fi afectată calitatea imaginilor. „În această etapă este dificil pentru camere de sub display să atingă aceleași rezultate ca senzorii foto din prezent, este normal să existe o pierdere a calității optice. Dar, nicio tehnologie nouă nu ajunge la perfecțiune imediat”, a spus Brian Shen, vicepreședintele Oppo.

Va fi o cameră excelentă extraordinară pentru cei care nu obișnuiesc să facă selfie-uri, dar vor un ecran întins până în margini. Și acum ar avea la ce să viseze. 

Sursa

Mai multe articole despre:
telefon smartphone Android Oppo