MENIU

China se teme de un al doilea val de infectare cu COVID-19

coronavirus china

Președintele chinez Xi Jinping avertizează despre existența riscului unui al doilea val de infectare cu COVID-19 în țara sa, în contextual răspândirii pandemiei la nivel globală, informează CNN, citând agenția chineză Xinhua. 

Într-o întâlnire la vârf a Partidului Comunist Chinez (CPC) care a avut loc ieri în cadrul Comitetului permanent al Politburo, Xi a declarat că, pe fondul presiunilor în creștere asupra economiei globale, „factorii instabili și incerti” cresc și ei.

"Au apărut noi dificultăți și provocări pentru reluarea activității Chinei și pentru dezvoltarea economică și socială", a declarat Xi pentru agenția Xinhua.

În context, președintele a cerut autorităților chineze să urmărească cu atenție cazurile importate din străinătate și să prevină reapariția focarului.

În prezent, focarul de coronavirus din China se află sub control, ritmul noilor îmbolnăviri și cel al deceselor din ultimele săptămâni fiind în scădere. De altfel, în orașul chinez Wuhan, unde a fost depistat primul caz de COVID-19 în luna decembrie a anului trecut, au fost ridicate ieri ultimele restricții de circulație, după luni lungi de carantină.

 

Mai multe articole despre: