China a trecut la falsificarea mâncării: de la găluști cu carton la ouă false. Care sunt ingredientele „adăugate” pe care le putem găsi în produsele chinezești din magazin
Dacă mergi în vizită în China nu prea te poți încumeta să mănânci preparate „tradiționale”, pentru că riști să consumi... carton ori plastic! Au existat deja nenumărate scandaluri în această țară din cauza mâncării false, care în ultimii ani a devenit o reală problemă din cauza resurselor limitate și a populației tot mai numeroase. Iată câteva alimente false care te vor șoca!
Dezvoltarea demografică a Chinei este neegalată în lume și foarte dificil de gestionat. Cu cât sunt mai mulți oameni pe un teritoriu, cu atât sunt mai multe guri de hrănit, iar resursele naturale devin tot mai puține la număr, din cauza consumului enorm. Este o situație cu care se confruntă și China, care în prezent are probleme mari din multe puncte de vedere, printre care poluarea aproape letală și hrana, a cărei calitate a scăzut tot mai mult în ultimii ani.
Astfel, s-a ajuns la situația în care nu doar că se folosesc chimicale incredibil de periculoase în alimente, dar nimic nu mai este ceea ce pare, pentru că există multe tipuri de mâncare falsă. Este vorba despre tăiței, ouă, lapte și alte alimente realizate din cele mai periculoase ingrediente. Citește mai multe despre aceste produse care reprezintă un risc pentru viețile oamenilor!
1. Tăiței din grâne mucegăite
Uitându-te la această imagine, ai spune că este vorba despre o porție delicioasă de tăiței din orez, nu? Ei bine, dacă ești în China, așteaptă-te să fie preparați, de fapt, din grâne mucegăite și aditivi foarte periculoși. Nu mai puțin de 50 de fabrici din China produceau astfel de alimente și, în urma unor investigații, s-a estimat că mai bine de 500.000 de kilograme de tăiței au fost făcuți zilnic, pentru o perioadă lungă, înainte ca aceste fabrici să fie închise. Unde au ajuns tăițeii respectivi? În stomacul celor care nu ar fi bănuit niciodată că se hrănesc cu o mâncare otrăvitoare!
2. Ouă false
Este adevărat că ouăle sunt printre cele mai sănătoase alimente din lume, însă nu și în China, unde mâncarea falsă se găsește pe toate drumurile! S-a ajuns atât de departe, încât anumite companii din China au folosit un mix nociv de ingrediente pentru a crea ceva asemănător cu oul la gust și consistență: gelatină, apă, coloranți și aditivi. Cojile de ou erau create din ceară. Deși companiile respective nu mai funcționează acum, cine știe câte altele aplică același „truc” îngrozitor...
3. Lapte „îmbunătățit”
La un moment dat, a existat în China un trend alimentar care a trimis în spital aproape 60.000 de bebeluși: lapte cu melamină. Aceasta este o substanță care se folosește la fabricarea unor materiale plastice și are o compoziție chimică asemănătoare cu a cianurii. Bineînțeles, oamenii de rând nu au știut acest lucru și au cumpărat un produs despre care se spunea că are un conținut ridicat de proteine. Laptele „îmbunătățit” a dispărut de pe piață abia după ce patru bebeluși au murit din cauza substanței periculoase.
4. Orez fals
A existat un scandal imens în China în 2011, când o publicație a scris despre un restaurant de provincie, unde orezul era, de fapt, o combinație de cartofi și... plastic. Povestea a fost confirmată în urma controalelor și scandalul a luat amploare. Deși această problemă s-a rezolvat pe plan local, ne imaginăm că este o practică mult mai răspândită, mai ales având în vedere deficitul enorm în ce privește resursele alimentare.
5. Găluști cu carton
Ce delicioase sunt găluștile chinezești (dumplings), nu? Ei bine, nu și dacă ai ghinionul să le cumperi de la un stand de mâncare stradală, unde rețeta este modificată pentru a fi mai ieftină. Mai exact, găluștile despre care s-a scris în 2007 într-un ziar erau umplute cu carton pus în anumite chimicale pentru a se înmuia, apoi amestecat cu grăsime de porc pentru „aromă”, scrie DivaHair. Ai mai avea vreodată curaj să mănânci „bunătăți” stradale în China?
Mâncarea falsă nu este o problemă care își va găsi rezolvarea prea curând, având în vedere că populația este într-o continuă creștere și resursele se împuținează. Nu putem decât să sperăm că nu va ajunge întreaga omenire să mănânce carton din cauza neglijenței.