MENIU

China a aprobat primul vaccin antiCovid

China a aprobat primul vaccin antiCovid

La un an de la apariția primului caz de COVID-19, China aprobă primul vaccin împotriva noului coronavirus pentru uz public general. Vaccinul a fost dezvoltat de un afiliat al gigantului farmaceutic Sinopharm, cu sprijinul statului chinez, relatează Mediafax.

Anunțul momentului vine din China care aprobă, chiar în ajun de An Nou, primul vaccin împotriva noului coronavirusului.

Potrivit Reuters, până în acest moment nu au fost publicate date complete despre eficacitatea vaccinului, însă dezvoltatorul Beijing Biological Products Institute, afiliat Sinopharm China National Biotec Group (CNBG), a anunțat, cu doar o zi în urmă, că vaccinul are o rată de succes de 79,34% în prevenirea dezvoltării bolii COVID-19 (date intermediare).

Aprobarea, anunţată de Administraţia Naţională pentru Produse Medicale, vine după ce luna aceasta Emiratele Arabe Unite au devenit prima ţară care a lansat vaccinul. De asemenea, Pakistan a semnat un contract de cumpărare pentru 1,2 milioane de doze din vaccinul Sinopharm.

Deşi a fost prima ţară din lume care s-a confruntat cu virusul, China s-a mişcat mai lent decât alte state în aprobarea unui vaccin antiCovid.

În tot acest timp, autoritățile chineze au testat 3 tipuri diferite de vaccin (două dezvoltate de CNBG şi unul de Sinovac Biotech) timp de mai multe luni de zile, mai arată sursa citată.

 

Mai multe articole despre:
vaccin covid china