MENIU

Chimie sau emoție? Reacțiile creierului uman, absolut fabuloase

De ce mai multe ori, atunci când iubim, avem tendinţa de a face lucruri pe care, în mod normal, nici nu le luăm în considerare. De ce ne schimbăm atunci când iubim? Specialiştii au câteva păreri mai mult decât interesante despre acest subiect îndelung dezbătut.     

Poate v-aţi întrebat de-a lungul vremii de ce cineva ar fi dispus să-şi rişte casnicia, job-ul sau familia din cauza fluturaşilor din stomac. Specialiştii au început să cerceteze de ce dragostea ne face iraţionali, ameţiţi şi uneori chiar ridicoli.

Tehnologia din zilele noastre permite doctorilor să vadă cu exactitate ce se întâmplă în creierul nostru atunci când iubim.  Astfel, ei au descoperit ce părţi din creier se activează şi mai important, ce părţi se închid, în timpul îndrăgostelii.         Partea raţională a creierului se închide în momentul în care iubim şi spre exemplu, dacă cineva îndrăgostit vede o fotografie cu cel pe care-l adoră, atunci, automat, exclude din ecuaţie toate criticile sau îndoielile. Mai mult, radiografiile au arătat că zona creierului care controlează frica şi emoţiile negative se închide şi acesta este motivul pentru care oamenii se simt atât de fericiţi şi nu le pasă de ce ar putea să meargă greşit.

Studiile au demonstrat că atunci când iubim, nivelul de dopamină din creier atinge cote maxime. Dopamina este responsabilă de senzaţiile noastre de plăcere sau durere. De asemena, şi nivelul serotoninei (hormonul fericirii) creşte, dar şi cel al adrenalinei — din cauza asta inima ne bate mai tare, palmele ne transpiră şi avem gura uscată atunci când ne place cineva.

Mai multe articole despre:
iubire chimie creier