MENIU

Chiloţii Elenei Udrea, a treia oară în presă. Vă interesează lenjeria intimă a politicienilor?

Roberta Anastase, în Libertatea
Tabloul Ce frumos e la Piatra Neamţ

Nu este prima dată când lenjeria Elenei Udrea ajunge în presă. Roberta Anastase a ajuns şi ea în tabloide, într-o situaţie asemănătoare. REALITATEA.NET vă propune o dezbatere: Cât de reprezentative sunt ştirile cu lenjeria intimă a politicienilor, pentru politica românească?

Articolul principal al site-ului adevărul.ro de azi se intitula: "Chiloţeii Elenei Udrea au făcut senzaţie la Braşov. Ministrul Turismului a ajuns într-o situație penibilă" şi era însoţit de fotografii care să ilustreze literar textul. Este vorba despre o vizită a ministrului Turismului la Braşov, pentru a semna contractul de finanţare pentru viitoarea Filarmonică şi faptul că aceasta s-a aşezat la masă cu o fustă scurtă. "Invitaţii care stăteau de partea cealaltă a mesei au avut parte de un peisaj inedit... chiloţeii albi imaculaţi ai ministrului Dezvoltării şi Turismului", scrie în articol.

Este a treia oară anul acesta când lenjeria Elenei Udrea ajunge în presă. Roberta Anastase a ajuns şi ea în tabloide, într-o situaţie asemănătoare.

REALITATEA.NET vă propune o dezbatere: Cât de reprezentative sunt ştirile cu lenjeria intimă a politicienilor, pentru politica românească?

Pe de o parte, liderii autohtoni s-au remarcat şi apoi susţinut, pe scena politicii, printr-o serie de înjurături care depăşesc limitele decenţei cu fiecare nouă polemică. Pe de altă parte, ei acuză mass-media că vulgarizează discursul politic, reducându-l la astfel de ştiri tabloide.

Cum apreciaţi astfel de ştiri? Le citiţi? De ce? Spuneţi-vă opinia în comentarii pe REALITATEA.NET sau votaţi în sondajul alăturat.

"Aceasta este tendinţa în următoarele alegeri. Tabloid şi politică. Deja avem un Diaconescu în cursă. O să avem şi trupe de paparazzo care să pîndească chiloţii miniştrilor cum îi pîndesc pe cei ai starletelor. Cazul News of the World închis zilele trecute (dar nu numai – să privim puţin cazul DSK) ne-a vorbit despre amestecul exploziv care poate rezulta din tabloid şi manevră politică", scrie Costi Rogozanu, despre acelaşi subiect, pe Voxpublica.

"Le recomand politicienilor ambiţioşi să-şi ia rapid paparazzi consilieri. Şi să facă echipe de urmărire a adversarului. Bătălia va fi dură. Pentru că aici apele nu sînt clar despărţite ca între Guardian şi NotW. Dimpotrivă, amestecul e complet, aceleaşi ştiri frecate şi răsclonate, şmecherii de făcut trafic şi limbaj de Badea în mizerie", adaugă jurnalistul.

Numai Elena Udrea a ajuns în presă, de trei ori, prin lenjeria ei intimă. Alături de colega ei de partid, Roberta Anastase, ministrul Turismului a fost în mijlocul unui astfel de scenariu şi în mai, anul, acesta, la congresul PDL. Libertatea a publicat fotografii cu lenjeria intimă a celor două politiciene. Articolul a strâns peste 38.000 de vizualizări, 21 de cititori l-au apreciar, 22 i-au dat vot negativ.

"Întâlnirile cu temă politică nu sunt neapărat plictisitoare. Participanții se îmbracă elegant, femeile sunt aranjate, iar uneori, micile neatenții duc la apariția unor scene care sigur îi trezesc din moleșeală pe cei care nu gustă atât de mult lucrurile serioase", scria tabloidul în articolul respectiv. "Din păcate, însă, fustele cam scurte au dezvăluit mai mult decât era necesar când Udrea și Anastase au stat pe scaun", continua textul care însoţea fotografiile revelatoare.

În iunie, tot anul acesta, Ştefan Potop, profesor la liceul de artă „Victor Brauner" şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Piatra Neamţ, a pictat-o cu chiloţi portocalii, în braţele lui Pinalti. Tabloul a suscitat multe controverse la acea vreme, iar pictorul a decis să-l retragă din expoziţie. "Asemănarea cu personaje reale este pur întâmplătoare", a explicat artistul, la Realitatea TV.

De altfel, Elena Udrea nu este doar muza preferată a tabloidelor, ci şi a pictorilor. Cu puţin timp în urmă, ministrul apărea într-o lucrare intitulată, mai mult decât sugestiv, "Freci Cancan". Dezbrăcată, alături de alte trei Elene din politica românească:  Lupescu, Ceauşescu şi Băsescu.