MENIU

Chifteluţe umplute cu ou. O reţetă delicioasă pentru Paşte

Chifteluţe umplute cu ou

Chifteluţe umplute cu ou. Iată o reţetă delicioasă pentru Paşte!

Ingrediente:

200 g carne tocată de porc
200 g carne tocată de vită
2-3 căței de usturoi
chimion, sare, piper alb și negru, paprika
½ felie de pâine
24 felii subțiri de bacon
6 ouă fierte (tari) sau 12 ouă fierte de prepeliță

Mod de preparare:

Carnea și condimentele se frământă bine de tot cu pâinea înmuiată în apă și usturoiul zdrobit. Cele 6 ouă fierte se taie în jumătate pe la circumferința (nu pe lung). Modelare chiftele la cuptor umplute cu ou: Se pune baconul în formă, câte 2 felii, în formă de cruce. Feliile trebuie să fie lungi, să atârne pe marginile formelor pentru ca ulterior să poată acoperi buletele. Se pune o parte din pastă de carne și desupra acesteia se așează jumătățile de ou, cu secțiunea în jos. Se acoperă cu restul de pastă de carne și se învelesc cu bacon, ridicând capetele fâşiilor.

Buletele trebuie să fie "infăşate" bine. Coacere chiftele la cuptor umplute cu ou: Aceste chiftele umplute cu ou se dau la cuptorul încins la 180 C (mediu la cele cu gaz). Se coc 30-40 de minute, până sunt rumene. Ca și precauție, ca să nu se scurgă grăsime în cuptor, se așează forma de brioșe pe o altă tavă, mai mare.

SERVIRE:
Rezultatul: Chiftele umplute cu ou – o alternativă la clasicele chiftele, consistente și sățioase, care pot face senzație pe orice masă de sărbătoare dar și de zi cu zi. Sunt foarte gustoase și reci și pot fi puse "la pachet" la școală, la serviciu sau în excursii.

Sursa: sanatatea.ro