MENIU

Regele Charles al III-lea îşi exprimă dragostea pentru Harry şi Meghan. William şi Kate devin prinț și prințesă de Walles - VIDEO

Regele Charles al III-lea s-a adresat naţiunii, vineri seară, în primul discurs după ce a fost numit suveran, în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a. Pe lângă oamgiul adus mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, noul Rege a anunțat și o serie de schimbări, firești, de titulatură: soția sa devine Regina Consoartă, iar fiul său cel mare și soția sa trec pe treapa nobiliară care le asigură succesiunea la tron. 

"Regina Elisabeta a devenit un simbol a perioadei în care a domnit. Mă înclin în fața amintirii mamei mele. Împărtășesc dincolo de cuvinte cu voi această pierdere. Când Regina a urcat pe tron lumea încă se confrunta cu consecințele celui de Al Doilea Război Mondial. (...) În pofida tuturor provocărilor care au urmat, națiunea a prosperat. (...) Oriunde ați locui în Regatul Unit sau în tărâmurile și teritoriile din întreaga lume și oricare ar fi trecutul sau convingerile dumneavoastră, mă voi strădui să vă servesc cu loialitate, respect și dragoste, așa cum am făcut-o de-a lungul întregii mele vieți.

Viața mea se va schimba, desigur, pe măsură ce voi avea noile responsabilități. Nu voi mai putea să mă dedic atât de mult timp acțiunile de caritate, care m-au preocupat atât de mult de-a lungul vieții, dar totul va continua. Mă bazez pe sprijinul soției mele Camilla. Ea devine Regina Consoartă, ca semn de recunoștință pentru tot suportul din acești ani."

Prințul William va fi noul Duce de Cornwall. Astăzi, sunt mândru să îl fac Prinț de Wales, națiunea al cărei titlu am avut marele privilegiu de a-l purta pe parcursul unei mari părți din viața și datoria mea.

Cu Catherine alături de el, noul nostru Prinț de Wales va continua să inspire și să conducă dialogurile noastre naționale, ajutând la aducerea celor marginali în centru, unde poate fi acordat un ajutor vital.

Vreau să exprim dragostea mea pentru Harry și Meghan în timp ce continuă să își construiască viața peste hotare.

Către draga mea mamă, pe măsură ce îți începi ultima călătorie pentru a te alătura tatălui meu, îți spun doar atât: Mulțumesc", a afirmat Regele Charles al III-lea, în primul discursul transmis națiuni în calitate de suveran.

Regele Charles al III-lea a fost întâmpinat cu urale de mulţime în momentul în care limuzina sa Bentley a ajuns în faţa porţilor Palatului Buckingham, în care acesta a intrat pentru prima oară ca rege, transmite vineri Reuters.

 

Mai multe articole despre:
regina a murit charles III discurs charles