MENIU

CFR a reziliat contractul petrecerii lăutărești din Trenul Regal, de 1 decembrie

Trenul regal/Captură video

Ministerul Transporturilor a reziliat petrecerea lăutărească ce ar fi trebuit să aibă loc de 1 decembrie în Trenul Regal. 

„Solicit ministrului Transporturilor să oprească blasfemia lăutărească din Trenul Regal, programată pentru 1 Decembrie”. Este reacția președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru. Și Casa Regală s-a revoltat când a aflat că în trenul istoric va fi organizat un chef cu taraf și carne la proțap. Administratorul judiciar al societății de turism CFR spune că petrecerea trebuia să aibă loc în saloanele regale, iar vagoanele vor fi folosite doar pentru transport. 

La controversatul eveniment privat erau așteptate să participe 80 de persoane care au plătit câte 500 de euro fiecare pentru un bilet. Practic, organizatorii au încasat 40.000 de euro din vânzarea biletelor.

Pe afișul evenimentului apar și portretele Regelui Ferdinand și Reginei Maria, lângă o formație de lăutari ce ar trebui să cânte pentru a-i binedispune pe călători.

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru îi cere ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să intervină de urgență pentru a opri compania care intenționează să organizeze petrecerea lăutărească pentru 1 decembrie.

Casa Regală a reacționat și a explicat că acest eveniment nu ar trebui să aibă loc în tren, iar asta nu ar fi prima dată când autoritățile închiriază bunuri legate de regalitate în România pentru a scoate profit.