MENIU

Certificatul COVID-19 încinge spiritele în coaliție! Ce spune Alexandru Rafila despre demisia de la Ministerul Sănătății

Alexandru Rafila neagă că ar fi amenințat cu demisia dacă nu se va adopta urgent certificatul COVID-19 la locul de muncă, prin asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege. Ministrul PSD al Sănătății a dat primele declarații pe acest subiect la plecarea din Parlament, marți seară, înainte de ora 22.30.

Întrebat de jurnaliști dacă își va da demisia de la Sănătate din cauza certificatului COVID-19, Alexandru Rafila a negat informația.

„Eu nu am anunţat pe nimeni așa ceva. (...) Vom discuta cand va exista aceasta posibilitate (de demisie - n.red.). (...)Am făcut un apel la responsabilitate. Atât. V-am făcut un apel la responsabilitate.

Certificatul verde trebuie să treacă pentru că trebuie să avem la dispoziție un instrument dacă cumva apare un val pandemic.

Dacă nu trece certificatul, înseamnă că toți avem o problemă. Că nu suntem responsabili la ceea ce se întâmplă. Este responsabilitatea acestei coaliții. PSD a propus acest proiect. Suntem dispusi să-l susținem din toate punctele de vedere. PSD si-a făcut treaba. Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede”, a mai declarat Al. Rafila, marți seară, la Parlament.

Alexandru Rafila a făcut mai multe declarații pe tema certificatului verde la locul de muncă, marți după-amiază. Ministrul PSD al Sănătății a avertizat că trebuie adoptat până la sfârșitul anului, și nu în ianuarie sau februarie anul viitor, pentru a fi pregătiți de noul val COVID-19, mai ales pentru stabilirea condițiilor la locul de muncă.

Cum va funcționa certificatul COVID-19 la locul de muncă: Trei alternative și 15 vouchere pentru testarea angajaților