MENIU

Cereri respinse pentru acuzații din Gala Bute. Udrea află joi dacă va fi eliberată

Curtea Supremă a respins, miercuri, cererile de eliberare formulate de acuzații din dosarul Gala Bute, trei rămânând după gratii, iar doi în arest la domiciliu. Elena Udrea află mâine dacă va fi eliberată, transmite Realitatea TV.

Rudel Obreja, primarul din Lupeni, Cornel Resmeriță, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, rămân în arest preventiv, în dosarul Gala Bute, informează Ziare.com.
În schimb, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu și fostul secretar general, în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Gheoghe Nastasia, vor fi cercetați, în continuare, în arest la domiciliu, potrivit B1TV.

Rudel Obreja a fost arestat preventiv, pe 5 februarie, fiind acuzat că a participat la fraudarea fondurilor europene, obținute de Ministerului Turismului și destinate organizării Galei Bute.
Primarul din Lupeni, Cornel Resmeriță, a fost arestat preventiv pe 10 februarie, după ce, anterior, fusese trimis în arest la domiciliu, pe 4 februarie. Edilul este acuzat de abuz în serviciu în acest dosar.
Tudor Breazu, om de afaceri și apropiat al Elenei Udrea, fiind administratorul moșiei de la Nana, a fostului ministru al Turismului, a fost arestat preventiv, pe 8 februarie, acuzat de complicitate la luare de mită în acest dosar.

Totodată, Ștefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general al MDRT, au fost plasați în arest la domiciliu, în dosarul Gala Bute, pe 4 februarie. Ștefan Lungu a acceptat confruntarea cu Elena Udrea, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost arestată, în dosarul Gala Bute, după decizia, de miercuri, a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Judecătorii au admis, astfel, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea. Decizia Curtii Supreme este executorie, dar nu definitivă, o decizie, în acest sens, urmând să se ia joi.

Mai multe pe Ziare.com.