MENIU

Cerere controversată de vaccinare a copiilor de 6-11 ani - Moderna vrea undă verde după ce unele țări AU OPRIT-O din cauza miocarditei

Vaccinarea copiilor de 6-11 ani cu serul de la Moderna Foto: Profi Media

Cerere controversată pentru vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor mai mici de 12 ani. Compania Moderna a cerut marți autorizarea europeană pentru vaccinul său în cazul copiilor cu vârste între 6 și 11 ani, chiar la câteva săptămâni după ce a amânat o cerere similară către FDA di nStatele Unite ale Americii.

Moderna a declarat marți că a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente utilizarea unei doze de 50 de micrograme de vaccin la copii, jumătate din doza folosită în vaccinurile pentru adulți.

În iulie, Uniunea Europeană autorizase vaccinul pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, dar mai multe țări, inclusiv Suedia, au întrerupt utilizarea vaccinului pentru persoanele sub 30 de ani din cauza efectelor secundare rare precum miocardita, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și Vaccinarea anti-COVID-19 cu Moderna, SUSPENDATĂ 2 luni într-o țară europeană, pentru cei tineri - Ce simptome trebuie urmărite

În septembrie, și Marea Britanie a decis să nu mai fie vaccinați toți adolescenții, între 12 și 17 ani, din cauza riscului de miocardită. 

Citește și Agenția britanică a Medicamentului NU mai recomandă vaccinarea copiilor - Motivul: riscul de miocardită

Moderna a declarat la sfârșitul lunii octombrie că autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA are nevoie de mai mult timp pentru a-și finaliza evaluarea vaccinului pentru utilizarea la grupa de vârstă 12-17 ani, deoarece studiază riscul unui tip de inflamație a inimii, numit miocardită, după vaccinare.

Producătorul de medicamente a amânat cererea autorizării în SUA pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, în timp ce FDA își finalizează revizuirea privind utilizarea vaccinului la grupa de vârstă 12-17 ani.

În octombrie, compania a declarat că vaccinul său a generat un răspuns imun puternic la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și că intenționează să trimită datele autorităților de reglementare globale în curând.

Citește și EFECTELE vaccinului Moderna asupra copiilor mai mari de 5 ani și CÂT de sigur este - Primele concluzii