MENIU

Cercetătorii de la MIT au realizat cea mai detaliată simulare a universului de până acum

Echipe de cercetători de la MIT și de la alte instituții de renume au creat cea mai detaliată simulare a universului din câte s-au făcut de până acum.

Simularea nu este perfectă, să nu vă așteptați la așa ceva, însă este un pas destul de mare în înțelegerea universului și a locului nostru în cadrul acestuia. Folosind o rețea vastă de supercomputere, ei au creat această simulare ce cuprinde universul pe o distanță de 350 milioane ani-lumină. Este mai mult decât suficientă pentru a ne oferi o indicație a cum funcționează lucrurile pe o scară mai largă, care nu cuprinde încă toată aria vizibilă a universului, cea înregistrată de sateliți și de telescoape.

Proiectul de simulare a universului deține mai mult de 100.000 de linii de cod ce simulează legile fizicii, cunoștințele actuale asupra materiei obșinuite, materiei negre, a energiei, și a mai multor elemente. Simularea are o vârstă teoretică de 13 milioane de ani, și probabil realizată pe un computer obișnuit, în cazul în care acesta ar fi funcționat non stop, ar fi durat câteva sute de mii de ani. Desigur, la terminarea simulării, computerul ar fi fost complet dezintegrat. Citeste mai mult pe playtech.ro.