MENIU

Cerceii purtați de Kamala Harris la dezbaterea cu Trump au pus pe jar conspiraționiștii. Ce ar ascunde, de fapt, micile bijuterii cu perle

Kamala Harris la dezbaterea cu Donald Trump. Foto: Profimedia

Cerceii purtați de Kamala Harris în timpul dezbaterii cu Donald Trump au stârnit o adevărată furtună în rândul conspiraționiștilor, care au început să speculeze asupra semnificației ascunse a acestui detaliu vestimentar. Bijuteriile cu perle, de aparentă simplitate, au fost supuse unei analize minuțioase, iar teoriile conspiraționiste s-au proliferat, amestecând moda cu poliția ideilor.

În urma dezbaterii între Donald Trump și Kamala Harris, o teorie a conspirației a luat cu asalt internetul. Conform acesteia, candidata democrată ar fi purtat de fapt căști audio avansate, mascate sub forma unor cercei cu perle.

Conspiraționițtii susțin că Harris ar fi purtat o pereche de cercei audio Nova H1, fabricați de startup-ul german NOVA Products, în timpul dezbaterii cu Donald Trump de marți, organizată la Centrul Național al Constituției din Philadelphia.

Cerceii cu clips, conform paginii Kickstarter a startup-ului, „se pun pe lobul urechii și proiectează sunetul din interiorul perlei direct în canalul urechii”. „Două microfoane minuscule high-end sunt integrate în fiecare cercel, oferind utilizatorului apeluri telefonice clare și anularea zgomotului produs de vânt”, se mai arată în descrierea dispozitivului.

Experiment marca Realitatea: Ce mai pot pune romanii în coșul de cumpărături cu 100 de lei - VIDEO

Prezentați prima oară la evenimentul CES [Consumer Electronics Show] din Las Vegas, Nevada, în ianuarie 2023, aceste dispozitive portabile Bluetooth au „sunet direcțional” care permite confidențialitatea; „orice sunet audio este absolut privat; așa că ești singurul care aude conversațiile și muzica”, se arată în descrierea produsului pe pagina Kickstarter.

Pe de altă parte, mulți utilizatori de pe rețelele sociale au subliniat similaritatea acestora cu o pereche de cercei cu perle de la Tiffany & Co.

Pe lângă perlele mari, se observă diferențe vizuale notabile. Cerceii Nova H1 Audio au un cerc considerabil mai gros, pe când cerceii purtați de Harris sunt caracterizați de două bucle subțiri care se înfășoară în jurul lobilor urechii, conform Verge.

Harris pare să aibă în urechi cerceii Tiffany South Sea Pearl Earrings, identificați de site-ul What Kamala Wore. Susan Kelley, jurnalista care conduce blogul de stil, a confirmat pentru The Verge că Harris a fost văzută purtând acești cercei Tiffany timp de câteva luni.

Cum pot hoții să vă fure banii din cont folosind chitanțele de la bancomat după o retragere. A fost dată alerta în sistemul bancar

Mai multe articole despre:
kamala harris donald trump cercei bluetooth tiffany