MENIU

Cerasela, fetița care visează să fie doctoriță și își dorește o casă pentru familia ei

Cerasela

Copilăria e cea mai frumoasă parte a vieţii. Fără griji, fără probleme, plină de speranţe şi visuri. Din păcate, în România există copii condamnaţi la sărăcie. Proiectele lor se frâng mult prea devreme, iar lipsurile îi obligă să se maturizeze la vârste fragede. Realitatea TV, în parteneriat cu World Vision şi Perfect Tour îşi propune să-i răsplătească pe cei care, în ciuda greutăţilor, nu abandonează şcoala şi luptă pentru un viitor mai bun. Pentru ei, pentru familia lor. 

"Tu daca ai avea bani ce ai face cu ei, ce ai cumpara cu ei?" "As cumpara o casa pentru noi...ca sa nu stam cu frica ca vine cineva ca sa ne deie afara".

Chiar dacă abia a împlinit 10 ani, Cerasela e responsabilă pentru surioarele ei mai mici şi îşi ajută mama la aproape toate treburile din gospodărie. Când are un strop de timp, face exerciţii pentru şcoală. Are numai note de 9 şi 10. Dar nu îşi doreşte nici păpuşi, nici telefoane inteligente, ca alte fetiţe de vârsta ei. Doar o casă.

"Ce vrei tu sa te faci cand vei fi mare?" "Eu as vrea sa ma fac doctorita"

Aşa, spune Cerasela, va putea vindeca suferinţele oamenilor. Din păcate, visul ei s-ar putea să se stingă în câţiva ani. Părinţii nu au bani pentru a o susţine.

"Greutati sunt multe, ai nevoie ba de una, ba de alta. Copiii le trebuie de incaltat, de imbracat, de mancare", spune mama Ceraselei. 

Însă nu şi pentru şcoală. Ceea ce înseamă că, peste trei ani, când termină cele opt clase la şcoala generală din comuna Todireşti, şi va trebui să facă naveta 20 de kilometri, la liceul din oraşul Negreşti, Cerasela va fi nevoită să abandoneze. Chiar dacă are rezultate exceptionale la învăţătură.

Oricine poate veni in sprijinul lor. Poate veni in sprijinul copiilor cu donatii. Copiii pot fi scosi din aceasta comunitate si dusi intr-o excursie si pot fi sustinuti in demersul lor de a-si continua studiile.

Realitatea TV, în parteneriat cu World Vision şi Perfect Tour, a demarat o campanie de sprijinire şi recompensare a copiilor din zonele sărace ale României. Află cum pot fi ajutaţi pe platforma www.viitorpentrucopii.ro.