MENIU

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla: Vom avea nevoie de vaccinare anuală, la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale”

Vaccin Pfizer/BioNTech / Foto: Profimedia

Iminizarea anti-Covid ar trebui făcută anual, întocmai cum procedăm în cazul vaccinării antigripale. Afirmația îi aparține directorului general al Pfizer, Albert Bourla, iar explicația este legată de potențialul virusului de a dezvolta noi tulpini și, de asemenea, de scăderea în timp a protecției vaccinurilor.

„Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de vaccinare anuală, la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale”, a declarat Albert Bourla pentru Business Insider.

Zilele trecute, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, pentru Fox News, că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară", a spus Bourla.

Potrivit reprezentantului Pfizer, compania pe acre o conduce ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă în termen de trei luni de la descoperirea sa: „Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia".