MENIU

Fresh Refresh. Efectele miraculoase ale celulelor stem

Celulele stem ne asigură tinereţea şi rămânerea într-o stare bună de sănătate. Oamenii de ştiinţă au descoperit că ţesutul adipos conţine de 500 de ori mai multe celule stem decât maduva spinării. În plus, sunt mai potente.

Celulele stem sau celulele suşă, asa cum mai sunt ele denumite, au capacitatea de reînnoire. Acestea pot reînnoi sau repara ţesuturile în care există sau cele care au suferit traume sau îmbolnăviri. Celulele stem există în toate ţesuturile organismului uman, în ţesuturile altor vieţuitoare, dar şi la nivelul plantelor.

Celulele stem ne asigură tinereţea şi păstrarea într-o stare bună de sănătate. Când rezervele organismului sunt epuizate, celulele stem se transferă dintr-un ţesut în altul sau în alt organ pentru vindecare.

Vestea cea buna este ca testului adipos contine un numar foarte mare de cellule regeneratoare care sunt imprumutate de noi pe parcursul vietii chiar din acest testut

Când medicii au nevoie de celule regeneratoare, pot apela, cu încredere, la ţestul adipos.


Sunt de 500 de ori mai multe celule stem în ţestul adipos decât în măduva osoasă. Cu ajutorul lor putem repara pielea, de exemplu. În alte zone, aceste celule ajută la reîntinerire sau pentru tratarea cicatricilor de la suprafaţa pielii. Aceste celule sunt folosite şi pentru reconstruirea sau mărirea unui sân. În acest caz, se foloseşte grefa de ţesut adipos. Din păcate, încă nu există bănci de celule stem de ţesut adipos.

În 2007, Sir Martin J. Evans şi Oliver Smithies au primit Nobelul pentru Medicină pentru descoperirile cu celulele stem.

Mai multe articole despre:
celule stem celule suşă fresh refresh