MENIU

Celulă de CRIZĂ la nivelul Capitalei: Pescăruși găsiți morți, depistați cu gripă aviară

Primăria Sectorului 1 anunță că a constituit o celulă de criză, după ce mai mulți pescăruși găsiți morți în zona lacului Grivița au fost depistați cu gripă aviară. Astfel, s-a stabilit o zonă de supraveghere ce cuprinde sectoarele 1, 2, 5 și 6 din Capitală, dar și opt localități din județul Ilfov.

Primăria Sectorului 1 informează, în comunicatul remis, că, potrivit unui buletin de analiză emis de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, a fost confirmată influența aviară la cinci pescăruși găsiți morți pe malul lacului Grivița, în aval de barajul Străulești. 

În aceste condiții, Direcția Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA), instituția care conduce celula de criză de la nivelul Capitalei, a stabilit o zonă de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri în jurul locației unde au fost descoperite cazurile de gripă aviară. Această zonă de supraveghere cuprinde Sectoarele 1, 2, 5 și 6 din Municipiul București precum și localitățile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Chitila, Dragomirești Vale și Chiajna din județul Ilfov.

În cadrul celulei de criză, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a cerut tuturor directorilor din primărie să ia toate măsurile pentru a izola focarul de gripă aviară și pentru a preveni răspândirea sa pe raza Sectorului 1.

"Doresc să asigur populația Sectorului 1 că administrația locală va aplica toate măsurile legale pentru a ține situația sub control. Până la această oră, în sectorul 1, nu a fost înregistrat nici un caz de gripă aviară la păsările domestice din gospodăriile populației. Fac un apel la cetățenii Sectorului 1 să respecte cu strictețe toate măsurile decise de administrația locală și de celelalte instituții implicate în combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară", a declarat Tudorache.

Mai multe articole despre:
gripă aviară aviară celulă de criză pescarusi