MENIU

Cele mai sigure 10 linii aeriene din lume. ZERO ACCIDENTE pentru ACEASTĂ companie

Cea mai sigură companie aeriană din lume

Singurul site care acorda ratinguri privind siguranta avioanelor a facut public topul celor mai sigure 10 companii aeriene din lume in 2013. In realizarea clasamentului au fost luati in calcul 448 operatori de zbor.

Pe primul loc in clasamentul realizat de Airline Ratings, Qantas este compania care s-a situat pe prima pozitie. Aceasta detine recordul de zero decese inca din 1951, scrie Incont.ro. O urmeaza firme de renume, care nu doar ca ofera un grad crescut de siguranta, dar si produse foarte bune la bordul aeronavelor.

Cei noua operatori de zbor care au insumat sapte stele la aceste capitole sunt, in ordine alfabetica: Air New Zeeland, All Nipon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines si Virgin Atlantic.

Sistemul de punctaj al site-ului ia in calcul mai multi factori, de la auditurile guvernamentale si ale celor mai importante asociatii din industrie, pana la numarul de victime din timpul zborurilor.

Dintre cele 448 de companii analizate, 137 au primit sapte stele (maximul ce poate fi acordat) in ceea ce priveste siguranta la bord, dar, destul de ingrijorator, altele aproape 50 la numar nu au reusit sa obtina mai mult de trei stele, sau chiar mai putin. Niciuna dintre acestea din urma nu opereaza insa in spatiul aerian romanesc.

Mai multe articole despre:
accident aviatic companii aeriene