MENIU

Cele mai sănătoase supe din lume. Ne vindecă mai repede decât medicamentele

Supele chinezeşti diferă de cele europene şi sunt o experienţă culinară care trebuie încercată! Alexandra Păcuraru ne îndrumă să testăm reţete asiatice de supe dacă ne dorim un corp frumos si sanatos.

Europenii iubesc supele! La fel şi asiaticii. Doar că supele lor sunt mai apoase. Cele chinezeşti, de exemplu, nu sunt cremoase şi nici foarte consistente şi reprezintă preparatul ideal pentru o dietă de slăbire.

În China, Alexandra Păcuraru a aflat că oamenii de acolo cred că supele au proprietăţi terapeutice şi cresc longevitatea graţie combinaţiilor de elemente Yin şi Yang. Ingredientele proaspete sunt îmbinate atent şi cu pasiune şi ar ajuta astfel, la energizarea organismul, ne transmite Alexandra.

Supele chinezeşti conţin plante şi legume care stimulează imunitatea, iar modul de preparare, total diferit de gastronomia europeană, păstrează aproape intacte principiile nutritive active din ingrediente şi oferă o savoare inconfundabilă, specifică bucătariei asiatice. Pentru un succes garantat, se urmăreşte în detaliu un raport între legume şi orez sau tăiţei şi se folosesc plante aromate pentru gust şi savoare. Supa este felul de bază al meselor chinezeşti.

Dimineaţa, în China, se mănâncă vestita supă de orez, mul să se relaxeze. Acest tip de supă ameliorează şi efectele decalajului de fus orar şi poate fi consumată şi noaptea de cei care călătoresc mult.

Potrivit medicinei tradiţionale chinezeşti, fructele de ginkgo din această reţetă, sunt recomandate pentru vindecarea tusei şi reducerea mucusului. Fie de legume, cu ciuperci, cu tăiţei, de porumb, picantă sau chiar iute supa chinezească este o încântare pentru papilele gustative şi, oricând, constituie un deliciu sănătos pentru organism. Alexandra Păcuraru ne îndeamnă să rămânem fresh şi să nu ratăm ocazia de a mânca o supă în stil chinezesc!