MENIU

Cele mai sănătoase alimente recomandate pentru micul dejun. Te vor umple de energie și vitalitate întreaga zi

Cele mai sănătoase alimente recomandate pentru micul dejun. Trebuie să le introduci în alimentația ta. Te vor menține sănătos și te vor încărca de energie și vitalitate. Iată ce recomandă specialiștii.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovaz reprezinta o forta nutritiva. Contin beta-glucan, o fibra care ajuta la senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp si scade nivelul colesterolului din sange.

Fulgii de ovaz sunt bogati in antioxidanti, acizi grasi Omega-3, folati si potasiu.

Un studiu a aratat ca persoanele care au consumat fulgi de ovaz la micul-dejun s-au simtit mai satule, mancand mai putin la pranz, decat cele care au consumat, de exemplu, fulgi de porumb.

Ouăle

Ouale se afla printre cele mai populare alegeri pentru micul-dejun. Sunt nutritive si contin proteine de inalta calitate. Un mic studiu privind persoanele cu risc crescut de a dezvolta diabet zaharat tip 2 sau boli cardiovasculare a constatat ca marirea consumului de oua a dus la ameliorarea nivelului de colesterol din sange.

Nucile 

Daca o persoana nu mananca produse de origina animala, consumul de nuci este o alta modalitate excelenta de a obtine suficienta proteina in organism.

Nucile contin antioxidanti, magneziu, potasiu si grasimi sanatoase.

Conform unui studiu, persoanele care au consumat nuci de sapte sau de mai multe ori pe saptamana au avut un risc cu 20% mai mic de deces comparativ cu persoanele care nu au mancat nuci.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este o alta sursa excelenta de proteine recomandata ca mic-dejun. Este gras si cremos si contine mai multe proteine decat iaurtul obisnuit.

De asemenea, iaurtul grecesc este bogat in calciu si contine probiotice care ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv si a sistemului imunitar. Il puteti consuma cu fructe de padure sau unt de nuci.

 
Citește continuarea pe Sfatulmedicului.
Mai multe articole despre:
alimente sanatate mancare sanatate