MENIU

Cele mai periculoase țări pentru șoferii de TIR. "Te gazează și te trezești sau nu te mai trezești"

Cele mai periculoase țări pentru șoferii de TIR. Foto: Profimedia

Adriana Mureșan și-a început aventura ca șofer de TIR în Spania acum 20 de ani. În timp, romanca s-a remarcat în domeniul transporturilor ca un șofer profesionist și acum își împărtășește experiența și cunoștințele acumulate în această industrie. Cu o carieră solidă construită pe drumurile europene, Adriana a făcut o analiză detaliată a situației rutiere din Europa și a identificat cele mai periculoase țări pentru șoferii profesioniști.

Adriana Mureșan, o femeie puternică și implicată în comunitatea românească din Spania, și-a dedicat cariera de șofer profesionist cu pasiune și determinare timp de peste 20 de ani. Fondatoare a asociației RoOmenia și a comunității Voluntari în Europa, Adriana a adus o contribuție valoroasă în domeniul transporturilor și în sprijinirea românilor din străinătate. În calitate de expert în domeniu, Adriana a identificat cele mai periculoase țări din Europa pentru șoferii de TIR, iar conform experienței sale, Franța și Anglia sunt țările în care șoferii trebuie să circule cu ochii în patru.

În cadrul unui interviu acordat StiriDiaspora, soferița curajoasă a vorbit despre pericolele pe care le întâlnesc șoferii pe șosele. 

"- În ce țări sunt mai des întâlnite?

- Pe primul loc în top este Franța, datorită numărului mare de parcări, este foarte adevărat. Trebuie, trebuie să recunoaștem datorită sistemului lor de supraveghere deficient și mă refer la echipajele de poliție, jandarmerie și datorită faptului că Franța este este placa turnantă.

Prin Franța treci în toate părțile, vrei, nu vrei, este traficul foarte mare, e pe primul loc. După aceea, n-aș putea să vă spun dacă pe locul doi este Spania sau Italia, dar cam așa este ordinea. Anglia a ieșit din Uniunea Europeană, dar aș pune-o pe primul loc. Cu Franța aș pune-o pe același loc. Însă în Anglia se limitează la furturi de combustibil și de marfă. Atacurile, jafurile în cabină sunt preponderent în Franța și Spania, acolo sunt echipe specializate", a spus Adriana Mureșan.

Șoferița profesionistă a explicat și cum acționează hoții atunci când îi gazează pe șoferi.

"Au și gaze, te gazează. Am avut un coleg odată, săracul, m-a sunat după 2 zile, mi-a spus că i-au luat și hainele, a rămas în chiloți când s-a trezit. După ce s-a trezit a reușit să sune de pe un alt telefon că i-au luat tot. I-au furat tot, și hainele, a rămas în chiloți și cu bluza cu care dormea.

Cel mai amplu studiu asupra efectelor vaccinului Covid-19, rezultate îngrijorătoare: Legături cu afecțiuni cardiace, neurologice și ale sângelui

Introduc pe sistemul de ventilație, de aerisire sau prin broască, prin butuc, dacă nu pot să deschidă altfel ușa. Sunt camioane deja acum dotate cu sisteme de siguranță auto-deblocare a ușilor și atunci nu mai pot deschide ușa. Și recurg la această metodă. Am înțeles că folosesc cloroform sau diverse substanțe. Le introduc în cabină și așteaptă, după care tu adormi liniștit, poți să te trezești, poți să nu te mai trezești.

În momentul în care ei consideră că ești destul de bine adormit, sparg un geam, intră iau tot și te trezești după 10 ore, după 20 de ore", a mai povestit Adriana Mureșan.

 Fiu de milionar, prins drogat la volan. Avea în mașină peste 400.000 de euro, 4 kilograme de aur și 7.000 de lei