Cele mai OTRĂVITOARE ALIMENTE. De câte ori pe zi le consumi?
De multe ori, ambalajul este înşelător. Regula este valabilă şi în cazul alimentelor care, fie sub coaja rumenă, lucioasă, fie în pulpa dulce, hrănitoare, ascund toxine extrem de periculoase. Consumate în cantităţi mici, nu constituie un pericol pentru sănătate; în exces, însă, acestea sunt letale.
Care sunt alimentele otrăvitoare? Iată ce scrie bonappetit.com:
Cireşe, piersici, prune, caise: acizi cianogenici
Să înghiţi un sâmbure de cireaşă nu este o tragedie. Dacă-l mănânci, însă, spart, atunci lucrurile se complică. Pe lângă gustul amar şi imposibilitatea de a-i mesteca, sâmburii anumitor fructe – cireşe, piersici, prune, caise – conţin acizi cianogenici care, după ingestie, eliberează acidul cianhidric. Care este doza letală de sâmburi? 1-2 sâmburi au efect ireversibil.
Mere şi pere: cianide
Merele şi perele au sâmburi plini de substanţe care, odată înghiţite, se transformă în acid cianhidric. Din fericire pentru cei care mănâncă aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-şi desface otrava, sâmburii trebuie să fie pisaţi foarte bine. De regulă, un măr are cel mult opt sâmburi. Abia după consumul a 25 de mere cu tot cu sâmburi la o singură masă ar trebui să te îngrijorezi.
Orez: arsenic
Orezul, în special cel cultivat în Texas, conţine arsenic, o toxină care poate avea efecte extrem de neplăcute: vărsături, dureri abdominale şi chiar vertij, dacă este consumat în cantităţi însemnate.
Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro.