Cele mai întâlnite afecţiuni pe care le putem trata extern cu OŢET de MERE
Oţetul de mere, rezultat în urma fermentării cidrului de mere, este un leac milenar folosit pentru tratarea a peste 100 de afecţiuni şi boli.
Oţetul de mere organic (procurat din magazine naturiste sau obţinut după reţeta prezentată anterior) este un leac excepţional, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe raftul din farmacia naturii.
Principalele substanţe extrem de utile pentru sănătate, care se regăsesc în compoziţia otetului de mere organic sunt potasiul, vitamina C, vitaminele B1, B2 şi B6, izoflavonoidele, magneziul şi fosforul.
Pe lângă numeroasele beneficii interne oferite de licoarea acrişoară, există o serie întreagă de aplicaţii externe. Iată ce notează topremediinaturiste.com:
Vindecă micozele unghiilor
Micozele unghiilor pot fi vindecate în doar câteva luni urmând tratamentul extern cu oţet de mere.
Se ţine degetul bolnav în oţet de mere, timp de o jumătate de oră. Procedeul se repetă de 3 ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. În timpul nopţii, degetul se acoperă cu o bucată de vată îmbibată în oţet de mere, care se înfăşoară în folie. Periodic, pe unghia înmuiată anterior în oţet, se poate tampona tinctură de propolis sau de muguri de plop. Întreg tratamentul durează 2 – 3 luni şi duce la vindecarea micozei.
Vindecă durerile de gât
Tratamentul este foarte eficient în fazele incipiente ale răcelilor, calmând durerile de gât. Este indicat şi senzaţia de gât uscat.
Se prepară o soluţie concentrată, din 4 linguri de oţet de mere şi o cană de apă (250 ml.). Cu această soluţie se face gargară din oră în oră, iar după atenuarea durerilor, gargara se face din 3 în 3 ore.
Alină durerile de cap provocate de răceală
O lingură de oţet de mere se amestecă cu un piure/pastă obţinută din 2 cartofi raşi. Amestecul se întinde pe o pânză sau pe un tifon împăturit în 4, după care se aplică pe frunte. Se lasă să acţioneze timp de 2 – 3 ore, apoi se aplică o compresă proaspătă.