MENIU

Cele mai eficiente leacuri băbești. Cu ce se tratau oamenii înainte să existe medicamente

Cele mai eficiente leacuri băbești. Cu ce se tratau oamenii înainte să existe medicamente

Leacuri din vremuri biblice

În vremurile biblice oamenii își tratau bolile apelând la plantele medicinale și nu numai. Iată ce foloseau pentru a vindeca, preveni și a trata afecțiunile.

Tămâia

Tămâia este unul dintre darurile care au fost aduse de magi la nașterea lui Iisus. În acele vremuri, tămâia era considerată un remediu pentru a trata diverse afecțiuni. Era folosită ca remediu pentru prevenirea anumitor infecții și apreciată pentru calitățile sale antiseptice și antiinflamatorii.

Tămâia este rășina pe care o secretă arborele de Bostwelia, originar din Orient. Esența de tămâie dispune de o energie vindecătoare ce ajută la curățarea energetică și spirituală, având și efecte în afețiunile respiratorii și în tratarea bronșitei și a laringitei, conform unui video postat pe contul de Youtube - Agenda Ta De Sănătate.

Unele cercetări moderne atestă calitățile acestei rășini, iar oamenii de știință au făcut anumite referiri la tămâie privind proprietățile ei de a ajuta în tratarea anumitor tipuri de cancer, colite ulcerative, astm sau în stările de anxietate.

Cum să-ți întărești sistemul nervos. Sfaturi pentru sănătatea psihică și echilibrul mintal

Smirna

Este o plantă pomenită în biblie și, asemenea tâmâiei a reprezentat unul dintre darurile oferite de magi pruncului Iisus. Se știe că aurul, smirna și tămâia erau considerate în vremurile biblice dintre cele mai prețioase și scumpe daruri.

Smirna a fost folosită în acele vremuri pentru tratarea artritei, îmbunătățirea circulației sangvine, pentru tratarea tulburărilor digestive, durerilor menstruale, infecțiilor respiratorii, lepră, respirație urât mirositoare, febră, răceli sau în cazul afețiunilor gingivale, conform aceleași surse.

Cecetătorii sunt de părere că smirna ajută la stimularea globulelor albe din sânge, dar întărește și imunitatea. În timp ce alt studiu realizat în 2001 a demostrat faptul că este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina modernă are în vedere efectele pe care le poate avea această plantă în tratarea tumorilor maligne, spune aceeași sursă.

Asemenea tămâiei și smirna conține anumite substanțe care stimulează partea creierului responsabilă cu emoțiile. De asemenea, are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii.

Usturoiul

Usturoiul este una dintre cele mai vechi legume, apreciată încă din antichitate și nelipsită din aproape orice bucătărie din întreaga lume. Este originar din Iran și Afganistan și este cunoscut de aproximativ 6000 ani î.e.n.

Usturoiul făcea parte din alimentația muncitorilor care au lucrat la ridicarea piramidei Gizeh din Egipt și avea rolul de fortifiere și de protecție împotriva pestei și a altor boli. De-a lungul timpului a fost recunoscut ca un adevărat panaceu de către toate popoarele, datorită proprietăților sale de a trata diverse afecțiuni. A fost folosit timp de secole împotriva epidemiilor de ciumă.

Usturoiul este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor, gripelor, durerilor de gât și al digestiei leneșe. De asemenea, usturoiul activează producția de leucocite, stimulând sistemul imunitar. Datorită componentelor sale sulfuroase și uleiurilor esențiale este un antiseptic, antimicrobian și antibacterian puternic, atât pentru uz extern, cât și intern. Ajută la tratarea mai multor tipuri de infecții.

Cercetările au demonstrat faptul că este eficient împotriva mai multor tipuri de bacterii rezistente la antibiotice. Poate fi folosit și pentru tratarea viermilor intenstinali, ajută la menținerea colesterolului în limite normale și este ideal pentru evitarea mai multor probleme circulatorii.

Este un antioxidant extrem de puternic, iar consumat frecvent poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, conform unor studii recente, scrie sursa.

Tehnica veche de peste 5 mii de ani, care te scapă de durere. Ce puncte de pe corp trebuie să presezi, conform terapeuților în presopunctură

Limba mielului

Este o plantă care conține substanțe vâscoase, taninuri, rășini, uleiuri esențiale, potasiu, calciu, vitamina C și alte substanțe. Frunzele plantei conțin mici cantități de substanțe toxice pentru ficat.

Unele dovezi în legătură cu uleiul de limba-mielului arată că poate regla sistemul hormonal, scade tensiunea arterială și reduce nivelul colesterolului. Remediile cu limba-mielului ajută la întărirea sistemul imunitar, previn alergiile, problemele premenstruale și afecțiunile prostatei.

Planta a fost folosită ca remediu popular naturist pentru a trata infecțiile tractului urinar, cistita, inflamația renală cronică, guturaiul, pneumonia, tuberculoza, gastrita, sindromul de colon iritabil și depresia.

Pentru uz extern a fost folosită pentru calmarea mâncărimilor și inflamațiilor pielii, a rănilor, eczemelor, erupțiilor cutanate, artritei și a gutei. Se poate folosi și ca apă de gură, pentru a trata infecțiile de la nivelul gurii și gâtului și gingiile care sângerează.

Ceaiul făcut din limba-mielului poate fi util în tratarea acneei. De asemenea, poate reduce febra, acționând ca un bun expectorant și ajută la eliberarea căilor respiratorii. Poate fi un remediu util în caz de răceală și gripă, tuse, durere în gât, bronșită și infecții ale tractului respirator, mai scrie doc.ro.

Feniculul

Este o plantă aromatică și medicinală despre care se crede că are foarte puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii.

În medicina ayurvedică, feniculul este folosit pentru ameliorarea afecțiunilor digestive precum balonarea sau flatulența, dar și pentru ameliorarea afecțiunilor oculare. Tusea, dar și diareea ori constipația pot fi tratate cu ajutorul feniculului, scrie doc.ro.

Conține fosfor și magneziu și o mare cantitate de calciu, ajutând astfel la menținerea oaselor sănătoase. De asemenea, reglează tensiunea arterială și stimulează digestia. Ceaiul de fenicul reduce balonarea și spasmele intestinale și contribuie la menținerea echilbrului florei bacteriene intestinale. Totodată, ajută la îmbunătățirea memoriei și conferă un somn odihnitor, mai scrie aceeași sursă.

În scrierile vechi ale lui Plinius cel Bătrân feniculul apare ca fiind benefic în cazul problemelor oculare.

Citește continuarea pe Almanah Online

 

 

Mai multe articole despre:
leacuri babesti sanatate terapii naturiste plante