MENIU

Cele mai ciudate lucruri de pe Pământ de care nu știai

Pe planeta noastră există o mulțime de lucruri bizare dar și frumoase în același timp. De exemplu știai că există o creatură care poate supraviețui în spațiu? Iată o listă cu lucrurile fascinante pe care probabil nu le știai și care îți vor hrăni curiozitatea.

Cea mai întunecată substanță din Univers se numește Vantablack

De fapt, Vantablack este un nanomaterial care este foarte asemănător cu o gaură neagră. Această invenție a fost creată în anul 2015 de către Surrey NanoSystems și este capabilă să absoarbă 99,8% din lumina care îi atinge suprafața.

Materialul care arată ca o felie de nor

Acest material se numește aerogel și este extrem de ușor, datorită faptului că este format din gel și din gaz. De asemenea, mai este cunoscut și sub denumirea de fum înghețat sau de nor solid.

Rețeta din care rezultă aerogelul presupune amestecarea mai multor substanțe chimice care vor crea un gel umed, din care, ulterior, este extras tot lichidul. Astfel, va rezulta o substanță formată din 99% aer.

Eucaliptul curcubeu, un copac cu scoarţa pictată de natură

Deși ți se pare ireal, eucaliptul cu trunchiul în splendide nuanţe pastelate este un copac răspândit în Indonezia, Papua Noua Guinee și Filipine.

Soarța acestor splendizi copaci, de altfel una dintre cele mai apreciate specii vegetale ale climatului tropical, este pictată de natură în nuanțe de albastru, portocaliu, violet, verde și maro.

„Culorile sunt rezultatul direct al procesului de năpârlire a copacului. Pe măsură ce bucăți din scoarță se desprind din eucalipt, copacul își dezvăluie verdele puternic al scoarței din interior. Trecerea timpului face ca verdele să se transforme într-o gamă bogată de culori", au explicat experții de la Grădina Botanică Missouri.

Vulcanul cu lavă albastră

Unul dintre cele mai impresionante și uimitoare fenomene naturale de pe Pământ se petrece în insula Java, unde lava vulcanului Kawah Ilen, care se scurge spre poalele muntelui, are o culoare ireală, albastră. Culoare provine de la cantitățile mari de gaz sulfuric care ajung la suprafață odată cu lava.

Creaturile care pot supraviețui în spațiu

Tardigradele sunt cele mai rezistente creaturi de pe Pământ. Aceste fiinţe microscopice, care arată foarte ciudat, face parte din categoria animalelor extremofile, care pot supravieţui aproape în orice condiţii, chiar și în spațiu.

Sursa

Mai multe articole despre:
pământ cercetare ştiinţă