Cele mai bune tablete de cumpărat acum
E final de vară, se apropie Black Friday, școala, facultatea sau pur și simplu sfârșitul sezonului în care ați cheltuit bani pe vacanțe. Am decis să vă zicem ce șapte tablete sunt de cumpărat.
Astăzi am deci să aleg tabletele, această categorie de piață puțin în derivă după opinia mea, care nu-și găsește o identitate și nici nu a ucis PC-ul, așa cum promitea. Tabletele au devenit un bun pentru vacanțe, iar noi vă spunem că dacă vreți să investiți într-una, trebuie să aveți grijă la preț. Așa că am ales tablete sub 2.000 de lei și neapărat cu 3G, pentru că altfel sunt greu de folosit (trebuie să le dați internet din telefonul mobil). Am mai făcut o excepție, dar doar pentru că e prea interesantă tableta.
Asus FonePad Note FHD 6 – 1.300 de lei
ASUS Fonepad Note FHD 6
La 1.300 de lei și 6 inci, am putea spune că este un telefon mobil, pentru că dimensiunea așa vorbește despre el. Dar Asus vinde acest dispozitiv care a primit nota 8,9 în review-ul playtech.ro drept tabletă. Ecranul este Full HD, iar tableta are și un pix inteligent.
Procesorul este un Intel Atom dual-core, la 2 Ghz, iar memoria RAM este de 2 GB. Bateria phabletei ajunge la 3.200 de miliamperi. Este o tabletă cu 3G și funcție de telefon, deci e un hibrid folositor pentru ambele lumi.
Concluzia playtech.ro în momentul testului? “Asus Fonepad Note FHD 6 este un phablet foarte bun, l-aș putea recomanda cu plăcere oricui își dorește un dispozitiv cu ecran mare. Asta și datorită prețului, care ar trebui să fie în jurul sumei de 1700 lei, în scurt timp, când va fi disponibil în magazinele de la noi din țară.
Asus FonePad Note FHD 6 e disponibil aici.
Samsung Galaxy Tab 4 – 1.000 de lei
Samsung Galaxy Tab S review (24)
E o tabletă 4G la 1.000 de lei produsă de Samsung, ceea ce mă face să o recomand mai degrabă decât tablete cu brand românesc. Nu are decât un ecran 1280×800 de pixeli de 7 inci, un procesor Exynos quad-core la 1,2 Ghz și memorie RAM de 1,5 GB. Dar am testat această tabletă și mi s-a părut fluidă și rezistentă.
Bateria de 4.000 de miliamperi este un plus, iar sistemul de operare e pe platforma Android 4.4.2 KitKat.
Samsung Galaxy Tab 4 e disponbil aici.
Lenovo IdeaTab B8080 Yoga – 1.700 de lei
E printre cele mai scumpe tablete din lista noastră, dar are 10 inci și ecran Full HD, dar și conexiune de date. Ne place în mod special tableta aceasta pentru că are standul tipic Lenovo în partea inferioară, se prinde foarte bine și poate fi folosită pe birou.
Are 2 Gb de RAM, un procesor Qualcomm Snapdragon 400 la 1,6 Ghz și o baterie de 9.000 de miliamperi.
Google Nexus 7 – 1.000 de lei
E un clasic pe care-l pun în fiecare listă de tablete. La noi nu prea se vinde varianta 3G, ceea ce este problematic, dar aceasta costă 350 de dolari în Statele Unite. Va fi greu ca tableta să aibă un urmaș la fel de popular. Nexus 7, produs de Asus, a fost o combinație foarte bună a tuturor părților tehnice și software.
Are un procesor Qualcomm S4 Pro la 1,5 Ghz, un display Full HD, autonomie de până la 10 ore și 2 GB de RAM. Are Android 4.3 JellyBean, upgradabil la KitKat.
Puteți citi review-ul pentru Nexus 7 în linkul acesta. Să mai spunem că l-am denumit regele tabletelor de 7 inci?
ASUS Nexus 7 2013
Xiaomi MiPad – 8 inci – 320 de dolari
A fost lansată în China la începutul lui iunie și pare o copie după iPhone 5c. Dar cei care au testat-o au aflat că are ecran, difuzoare foarte bune și cameră de calitate (citiți un review mobilissimo.ro aici).
Xiaomi MiPad costă 270 de euro la retailerii europeni, dar nu se găsește încă oficial la noi în țară. Are un ecran de 8 inci cu rezoluție 2048×1536 de pixeli, adică asemănătoare cu cea a ecranului Retina de la Apple. Procesorul e unul foarte interesant – Nvidia Tegra K1 quad-core, la 2,2 Ghz, are 2 GB de RAM și o cameră foto Sony de 8 megapixeli. Bateria este de 6.700 de miliamperi.
Asus Transformer Book – 1.600 de lei
Nu vrem să lăsăm Windows-ul deoparte și tabletele cu acest sistem de operare au devenit chiar folosibile. Ce vrem să vă spunem noi? Luați un hibrid dacă vreți Windows. Asus Transformer Book costă acum cam 1.600 de lei, dacă mai aveți noroc să-l găsiți. E la limită pentru că nu e high-end, dar oferă o combinație între lumea desktop și cea mobilă. Citeste mai mult pe playtech.ro.