MENIU

Cele 6 orașe din lume unde e INTERZIS să mori

Sellia, Italia

În șase orașe din lume, cei care mor în interiorul localității sunt amendați drastic sau taxele locale plătite de familie sunt amplificate. Pare o glumă, dar nu este, potrivit The Guardian.

Orașul Sellia din sudul Italiei a adoptat luna trecută o lege -Ordinanza 11 - care scoate boala și moartea în afara legii.

În decizia municipalității se spune foarte clar că persoanele care nu au grijă de sănătatea lor vor fi amendați și taxele locale le vor fi crește.

Orașul cu 537 de locuitori din Italia se confruntă cu o depopulare agresivă, în condițiile în care majoritatea cetățenilor au peste 65 de ani.

În noua lege scrie negrup pe alb: "e interzis să te îmbolnăvești pe teritoriul orașului" și "moartea e interzidă". Primarul localității Sellia se așteaptă ca locuitorii să ia în serios pedepsele municipalității și să aibă grijă de sănătatea lor.

Sellia nu e primul oraș care a scos moartea în fața legii – celelalte orașe sunt Cugnaux (din 2007) și Sarpourenx (2008) în Franța, Biritiba Mirim în Brazilia (2005), Lanjaron în Spania (1999) și Falciano del Massico (2012) în Italia.

Motivul în toate aceste cazuri: nu mai e loc în cimitir.

Mai multe articole despre:
moarte boli